Четвърти Балкански фестивал на ракията и спиртните напитки
2 – 4 декември 2016 София – НДК, зала 6
Обратното броене до старта на четвъртото издание на Балканския фестивал на ракията и спиртните напитки започна и вече с нетърпение очакваме така желания празник в началото на зимата и дегустациите, с които ще ни посрещнат участниците.
Успехът на миналогодишното издание на Фестивала с над 5000 посетители и повече от 30 фирми участници бяха сериозно основание да продължим неговото организиране, като го развиваме и обогатяваме, превръщайки го една добра традиция, която повишава културата на консумация на спиртни напитки и информира потребителите за най-качествените продукти на пазара.
От 2 до 4 декември в зала 6 на Националния дворец на културата ви очакват над 250 марки ракии и високоалкохолни напитки от български производители, както и традиционни спиртни напитки от Турция, Гърция, Македония, Сърбия и други балкански държави.
В рамките на Фестивала посетителите ще имат възможност да дегустират продуктите на:
Винпром Пещера, Вила Ямбол, Братя Минкови, Врачанска теменуга, Ракия Тиквеш от Македония, СИС Индустрис, Винпром Карнобат, Винарска изба Мараш и премиера за тяхната ракия ”Eркесия”, Едоардо Миролио, Дестилерия Исперих, Винпром Свищов, Изба Карабунар, Черноморско злато, Винекс Преслав, Винпром Троян, Винарна Алекс, Ретро Ракия, Rakia shop.eu.
При Геслин ще опитате турски ракии, Леопард Трейдинг ще представят узо - узо Пломари, узо Матарели и узо Адоло, а Максиъм България ще презентират - Узо 12.
Посетителите ще могат да вкусят и от сръбските ракии на Таково, фирма Bulluso ще представят за първи път португалски ракии, първо представяне пред публика и за “Ретро Ракия” и за финал специално участие във Балканския фестивал на ракията ще вземе Ути Бъчваров с неговата вишновка.
Сирената с трюфели на Du Chef Radichev ще бъдат подходящ деликатес към предлаганите напитки.
Програмата на Фестивала включва още много презентации, премиери, лекции и дегустации, както и атрактивно приготвяне на храна на живо и съчетанието им с ракия представено лично от Ути Бъчваров.
За улеснение на всички гости на Балканския фестивал на ракията и със съдействието на Меик 98 ЕООД – дистрибутор на алкохолни напитки, през цялото време на Фестивала ще работи търговска зона, където продажбите на алкохолни продукти ще бъдат на цени на производителя и всеки посетител ще може да си осигури подаръците за коледните и новогодишни празници.
За да е пълно удоволствието от събитието, сме подготвили и балканска скара от сръбския ресторант “Кафана Стефанович’.
Официално откриване на Фестивала - 2 декември 2016 зала 6 - 17,00 ч.
Ето и събитията, в които ви каним да се включите, по дни и часове:
2.12 петък
15,00-16,00 ч. - Премиера на ракия "Eркесия"– Винарска изба "Мараш" - лекция на Аделина Александрова с дегустация - зала 1.7
17,00-18,00 ч. - Лекция с дегустация на традиционни турски напитки и съчетаването им с храна, Дора Генова - Geslin Ltd. - зала 1.7
18,00-19,00 ч. - "Къде е ракията сред коняците“ - Драгомир Иванов, Българска барманска гилдия - лекция с дегустация на Изба Карабунар - зала 1.7
19,00-20,00 ч. - "Абсентът - забраненият плод на вдъхновението" - Гергана Царева, лекция с дегустация и барман шоу на Емил Йорданов - Korčula - зала 1.7
3.12 събота
14,00-15,00 ч. - "Стилове в дюлевите и сливовите ракии" и изненада специална ракия - Светлин Мирчев , съосновател на Rakia Shop.eu - лекция с дегустация - зала 1.7
16,00-17,00 ч. - "Екзотичните спиртни напитки на 2016 година" - Гергана Царева, лекция с дегустация - зала 1.7
4.12 неделя
14,00-15,00 ч. - "Питието и мезето" - live cooking show и презентация на Карнобатска Гроздова, Карнобатска Мускатова и Карнобатска Специална Селекция - Ути Бъчваров, лекция с дегустация - зала 6
16,00-17,00 ч. - "Питието и мезето" - live cooking show и презентация на Пещерска ракия и Стралджанска ракия - Ути Бъчваров, лекция с дегустация - зала 6
Работното време на Фестивала е от 12.00 до 20.00 ч.
Билети - 15 лв., Цената включва вход и посещение на щандовесете с дегустации. Могат да бъдат закупени тук и на мястото на събититето.
Ще се допускат само лица над 18 години!
Очакваме ви да си кажем „наздраве“ с най-балканските напитки, както само тук го умеем!
Събитието във Facebook може да следите тук.