На 4 юни, официално ще отвори врати "Музей на хляба и традиционните храни" в Копривщица.
Ще слеем в едно две начинания на Фондация "Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България".
Това са "Академия Кулинарен историк" и "Хлебна къща Копривщица".
Програма:
Печене на жив тракийски хляб с покълнал лимец.
Засаждане на билки и зеленчуци в Юнашката градина.
Ловене на риба с Лескова въдица и коркова тапа в Юнашкото езерце.
Дегустация на Юнашки кюфтаци, Домашни лютеници, ръчен хляб, Овчо кисело мляко от местна порода, Овчи кашкавал и сирене и още много традиционни храни.
13.00 ч. Работилница за изработка на питки от Римско тесто.
Събитието е насочено към малките моми и юнаци. Но и за мама, татко, баба и дядо ще се намери по нещо интересно.