Веян паламуд - Царево - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Веян паламуд
Къде:  
Веян паламуд

Старите рибари са майстори в приготвянето на това типично за Царево мезе. Паламудът се яде суров след като се направят няколко процедури: почиства се, като опашката задължително се оставя. След това рибата се потапя в солен разтвор от морска сол за пет-шест дни. После се окача за опашката да съхне на проветриво място, от където идва и името му, като вътрешната част се маже с оцет. Консумира се с ракия или друго любимо питие.


Вижте и рецепта за приготвяне на паламуда тук.

Вижте още какво трябва да видите и направите в Царево
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин