Български плаж е в топ 10 на най-релаксиращите в Европа - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Български плаж е в топ 10 на най-релаксиращите в Европа
Автор: Peika.bg
Български плаж е в топ 10 на най-релаксиращите в Европа
Снимка: Wikimedia Commons

Ново проучване разкриwa кои плажове по света се смятат за най-релаксиращи, а плаж Каваците в България се нарежда на 5-то място по релаксиране в Европа.

Проучване на SpaSeekers.com преброи колко пъти думата „релаксиращ“ е спомената в онлайн ревюта за пътувания на някои от най-популярните плажове в света, разкривайки задължителната крайбрежна дестинация във всяка страна, когато наистина имате нужда да си починете.

Според отзивите на пътешественици, плаж Каваците, разположен в град Созопол, се нарежда като 5-ия най-добър плаж в Европа за реклаксираща почивка.

Най-релаксиращите плажове в света според проучването

Little French Key в Хондурас е разкрит като най-релаксиращият плаж в света с над 4250 релаксиращи отзива

Повече от две пети (44%) от 50-те най-добри дестинации се намират на континента Северна Америка, включително Myrtle Beach в Южна Каролина и Crescent Beach във Флорида

Топ 15 на най-релаксиращите плажове в Европа

Rank Name of Beach Country Relaxing reviews percentage
1 Nautholsvik Geothermal Beach Iceland 15.10%
2 Ayia Thekla Beach Cyprus 11.10%
3 Amager Strandpark Denmark 8.00%
4 Salthill Beaches Ireland 7.60%
5 Kavatsite Beach Bulgaria 7.20%
6 Portmarnock Beach Ireland 5.80%
7 Killiney Beach Ireland 5.80%
8 Sveti Jakov Beach Croatia 5.80%
9 Tramore Beach Ireland 5.60%
10 Constanta Beach Romania 5.40%
11 Lapad Beach Croatia 5.20%
12 Cala'n Bosch Spain 5.20%
13 Tywyn Beach Turkey 5.00%
14 Malahide Beach Ireland 5.00%
15 Kalamaki Beach Greece 4.80%

Проучването разкрива, че най-релаксиращият плаж в света може да бъде открит на частния остров Little French Key, който предлага на посетителите девствени плажове и чисти тюркоазени води, на които да се насладят. Посетителите на плажа ясно смятат, че това е идеалното място за бягство от стреса на ежедневието, като почти 17% от над 4250 отзива наричат ​​горещата точка „релаксираща“.

Следва на второ място плажа Палм Коув в Северен Куинсланд, Австралия, като 15,3% от неговите 2228 отзива споменават мястото като идеалното място за релакс и почивка. Обграден с тропически палми, плажът предлага на плажуващите възможност да се отпуснат с плуване, като температурите на океанската вода остават топли през цялата година, вариращи от 23 до 29 градуса по Целзий. Лагуната Мури на островите Кук е единственото друго плажно място в топ 25 на класацията, което също се намира на континента Океания, като посетителите релаксират с гледка към искрящата синя вода и се наслаждават на целогодишния слънчев климат.

Много уникален тип плаж е третият най-релаксиращ плаж в света, според отзивите за онлайн пътувания. Геотермалния плаж Nauthólsvík в Рейкявик е плаж, където студените води на Северния Атлантик се затоплят от геотермална енергия. Плажът предоставя на посетителите място за почивка и презареждане, докато постоянно топлата вода позволява на местните жители и туристите да се отпуснат през цялата година. Малко над 15% от онлайн отзивите определят този единствен по рода си плаж като „релаксиращ“, осигуряващ идеалния плаж за презареждане в невероятен климат.

Четвъртият най-спокоен плаж в света може да се намери на оживения остров Яс в Абу Даби. Плажът Yas е популярна дестинация както за любителите на приключенията, така и за търсачите на релаксация, но с 14,9% от неговите 1096 отзива, които споменават мястото като релаксиращо, той превъзхожда много съседни плажове като идилично спокойно бягство за плажуващите по целия свят. Разположен само на 30 минути с кола, също в Абу Даби, съседният плаж Корниш се нарежда на 24-то място в класацията на SpaSeekers.com, като 9,7% от отзивите са с думата "релаксиращ".

Данните разкриват, че Северна Америка е континентът, който е дом на най-релаксиращите плажове с 44% (22) от топ 50, а четири от десетте най-релаксиращи плажа са разпръснати из целия регион. Следва Азия с 16 релаксиращи дестинации в топ 50 и девет от тези, класирани само в топ 25, включително плажа Otres в Камбоджа и популярния плаж An Bang във Виетнам. Otres Beach в Камбоджа, известен със своята спокойна атмосфера и зашеметяващи залези над Тайландския залив, е идеалното място за пътешественици, които искат да се отпуснат на неговите тихи, девствени брегове далеч от по-оживените плажове наблизо. По същия начин, An Bang Beach във Виетнам (който се класира на седмо място) е известен със своята непокътната красота, спокойна атмосфера и нежни вълни, предлагайки на пътешествениците перфектното убежище от шума и суетата на оживения Виетнам.

Rank

Name of Beach

Country

Continent

Relaxing reviews percentage

1

Little French Key

Honduras

Northern America

16.8%

2

Palm Cove

Australia

Oceania

15.3%

3

Nautholsvik Geothermal Beach

Iceland

Europe

15.1%

4

Yas Beach

UAE

Asia

14.9%

5

Saud Beach

Philippines

Asia

14.5%

6

South Padre Island

USA

Northern America

13.6%

7

Otres Beach

Cambodia

Asia

13.4%

8

An Bang Beach

Vietnam

Asia

13.3%

9

White Bay

British Virgin Islands

Northern America

12.7%

10

Boca Grande

USA

Northern America

11.9%

11

Maremegmeg Beach

Philippines

Asia

11.5%

12

Lindquist Beach

USA

Northern America

11.4%

13

Crescent Beach

USA

Northern America

11.3%

14

Ayia Thekla Beach

Cyprus

Europe

11.1%

15

Secret Beach

Belize

Southern America

11.0%

16

Palolem Beach

India

Asia

10.8%

17

Tybee Island

USA

Northern America

10.6%

18

Arugam Bay

Sri Lanka

Asia

10.5%

19

Serendipity Beach

Cambodia

Asia

10.4%

20

Ngapali Beach

Myanmar

Asia

10.3%

21

Muri Lagoon

Cook Islands

Oceania

10.1%

22

Sanur Beach

Bali

Asia

10.1%

23

Folly Beach

USA

Northern America

9.9%

24

Doctor's Cave Beach

Jamaica

Northern America

9.7%

25

Corniche Beach

UAE

Asia

9.7%

Джейсън Голдбърг, директор в SpaSeekers.com, коментира: „Когато стресът от ежедневието ви завладее, резервирането на плажна почивка в далечна страна може да бъде идеалният начин да се отпуснете и да се отпуснете. Независимо от плажа, на който си почивате на, близостта до морето осигурява спокойно бягство за много хора, далеч от суматохата на нашия натоварен живот. Успокояващият блъск на вълните в брега, усещането на пясъка под краката ви и бризът по кожата ви може да ви накара да се оцените момента.

Ако обмисляте да посетите някой от тези релаксиращи плажове, можете да направите изживяването си още по-успокояващо, като посетите някои от по-популярните крайбрежни места в по-спокойно време и се уверите, че организирате пътуването си предварително, за да избегнете стреса в последния момент. "

За да видите пълния списък с най-релаксиращите плажове в света, посетете: https://www.spaseekers.com/spa-insider/worlds-most-relaxing-beaches/

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин