Coolcation: Туристите избират Норвегия, за да избягат от жегите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Coolcation: Туристите избират Норвегия, за да избягат от жегите
Автор: Peika.bg
Coolcation: Туристите избират Норвегия, за да избягат от жегите
Снимка: pixabay

Всяко лято хората търсят начини да избягат от непоносимата жега и да намерят прохлада. Тази година много хора избират Норвегия като дестинация за своята лятна ваканция. В Норвегия температурите обикновено са между 12 и 23 градуса по Целзий, което я прави идеално място за бягство от горещините, които често обхващат други части на Европа.

Търсенето на ваканционни пакети, които предлагат по-хладен климат, е нараснало значително тази година, отбелязвайки тройно увеличение в сравнение с миналата година. Тази нарастваща тенденция доведе до появата на нов термин – „coolcation“, който съчетава думите „хлад“ (cool) и „почивка“ (vacation). Този термин отразява желанието на хората да прекарат ваканцията си на места, където могат да се насладят на по-ниски температури и да се охладят.

С повишаването на глобалните температури все повече хора търсят начини да се спасят от непоносимите температури и да се насладят на по-"нормално" изживяване. Дестинации като Норвегия, Швеция и Дания, известни със своя хладен климат и красиви пейзажи, стават все по-популярни сред пътуващите, търсещи малко почивка от жегата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин