Какво притеснява българите най-много при пътуване? - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво притеснява българите най-много при пътуване?
Автор: Peika.bg
Какво притеснява българите най-много при пътуване?
Снимка: pixabay

Лошото време и природните бедствия, които провалят почивката, са основната грижа за 39% от българите, показва международно проучване, включващо България.

Второто най-голямо притеснение за 32% от анкетираните българи е възможността багажът им да бъде изгубен, повреден или откраднат, особено на летището. Междувременно само 17% от българските участници изразиха загриженост за отмяна или закъснение на полети.

Българките са по-притеснени от лошо време и природни бедствия (43%) в сравнение с мъжете (35%). За жените откраднат или повреден багаж е вторият основен страх (33%), докато мъжете са по-притеснени от измами при пътуване (34%). По-младите българи (18-24 години) са особено притеснени от загуба на багаж (48%) в сравнение с по-възрастните над 65 години (21%), които се страхуват предимно от лошо време (44%).

Проблемите с багажа са сериозна грижа за жителите на южните страни като Испания, Португалия и Гърция (съответно 51%, 48% и 46%), докато литовците, унгарците и германците са по-малко загрижени (23%, 26% и 26%). В Европа италианците (33%) и испанците (32%) се страхуват най-много от закъснения на полети, докато хърватите и унгарците се притесняват най-малко (по 14%).

Третото основно притеснение за българите е рискът от измами, като например да се окаже, че предплатен апартамент е в по-лошо състояние от обявеното или изобщо не съществува. Този страх засяга 32% от българите, като мъжете (34%) са малко по-загрижени от жените (31%), а младите (18-24 години) са по-тревожни (46%) спрямо тези над 55 години (19%).

По-малко българи се притесняват да не загубят данните от картата си или крадци да не им източат сметките (28%). Също това 11% от анкетираните българи не се страхуват от нищо, а ценят най-много приключението при пътуване. Тази група включва предимно мъже (12%) и възрастни над 65 години (18%).

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин