Кулинарни пътешествия: Чийзкейк InLove - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кулинарни пътешествия: Чийзкейк InLove
Автор: Peika.bg

Независимо от това дали приемате или отричате Свети Валентин, празнувате или не, няма как да не успеете да очаровате своя любим човек, ако му направите едно сладко кулинарно изкушение.

Талантливата Десислава Каменова днес сътвори едно истинско кулинарно вълшебство като предизвиква всеки един от вас да опита да го направи, защото твърди, че с желание и много любов всичко се постига!

Чийзкейк InLove

Продукти за блата:
- 140гр. Чаени бисквити с масло
- шепа сурови бадеми
- 60гр разтопено масло
- 4 с.л. сладкарска сметана

Продукти за крема:
- 1 опаковка крем сирене „Филаделфия“
- 1 яйце на стайна температура
- 1 пак.ванилена захар
- половин ч.л. лимонов сок
- 1 с.л. брашно
- 50гр.захар
- 130гр. сладкарска сметана

Продукти за топинг:
- 150гр ягоди
- 4 с.л. захар
- 50мл вода
- 5гр.желатин разтворен в 50мл вода

За украсата:
-бял шоколад, пресни ягоди, боровинки, крокант

Начин на приготвяне:
1. Бисквитите и бадемите се натрошават в блендер.
2. Добавя се разтопеното масло и сметаната и се разбърква хубаво.
3. Сместта се разпределя по дъното на форма с размери около 20см.
4. Крема сиренето се разбива със захарта и ванилената захар, добава се яйцето, лимоновия сок и брашното и разбиваме до гладък крем.
5. В отделна купа се разбива сметаната до твърди връхчета и се смесва с първия крем.
6. Така приготвената смес се изсипва върху бисквитите.
7. Пече се на 160 градуса без вентилатор за около 35 мин или докато сместа остане леко подвижна само в центъра. На дъното на печката се поставя тава с вода, за да не се напука чийзкейка.
8. На слаб котлон се слагат ягодите на малки парчета, добавя се захарта и се заливат с вода. Варят се около 15 мин и след това се пасира. Към топлата смес се добавя разтвотения на водна баня желатин. Полива се вече охладения за около час-два десерт и след 2 часа може да се украсява с въображение.
9. Бон апети!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин