Спаначена торта? Как ви звучи? А ако добавим ягоди и крема сирене?
Днес Паулина Върбанова ще ни разкрие каква е тайната на вкусна и ефектна спаначена торта. Казва, че я приготвя с лекота и е станала любима на много нейни приятели. Съветва да опитате и вие и гарантира, че голяма част от вас просто ще се влюбят в нея! Ето и какво е необходимо за направата й и стъшки за изпълнението на рецептата.
Необходими продукти:
4 яйца
200 гр замразен спанак
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 бр. бакпулвер
1 ванилия
Крем:
300 мл течна сметана за разбиване
200 гр крема сирене
1/4 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
Сиропиране:
подсладено с мед прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяме и ванилията.
Пюрираме спанака заедно с олиото.
Пресяваме брашното и бакпулвера и започваме да прибавяме постепенно от него и от спаначената смес към яйчената, докато се получи хубава, пухкава и нежно зелена смес за блатове. Разпределяме я в три тавички с диаметър от 20 см, предварително застлани с хартия за печене на дъното, леко намаслени. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса до готовност. Проверете с клечка за зъби. Оставете блатовете да се охладят напълно, преди сглобяване на тортата.
През това време правим крема, като разбиваме течната сметана на сняг, прибавяме крема сиренето, захарта и ванилията. Опитайте на сладост и ако желаете - добавете още захар. Аз харесвам по-свежия аромат на крема, който може да засилите, ако добавете и лимонов сок в него, но това е по желание. За сиропиране на блатовете избрах леко затоплено прясно мляко, подсладено с малко мед!Сглобяваме тортата като сиропираме блата, а след това нанасяме и от крема. Намазваме цялата торта с крем и украсяваме с останалите ни трохички.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!