Нова нискотарифна авиокомпания ще лети до София - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нова нискотарифна авиокомпания ще лети до София
Автор: Peika.bg

Lufthansa City Airlines, немска нискотарифна авиокомпания, ще извърши първия си полет на 26 юни, като се фокусира върху свързващи полети за своята компания майка от центрове във Франкфурт и Мюнхен.

Според Euronews България е сред новите дестинации на Lufthansa City Airlines. Авиокомпанията ще започне полети този месец до Берлин, Бремен, Кьолн Бон, Дюселдорф, Хамбург и Хановер. Първоначално ще оперира и по маршрути до Бордо, Манчестър и Бирмингам.

През 2025 г. ще бъдат добавени още дестинации, включително Париж (Шарл дьо Гол, Тулуза-Бланяк, Лион-Сен Екзюпери), Билбао, Барселона, Прага, Любляна, Загреб, Краков, Белград и София. Други очаквани маршрути за 2025 г. включват Букурещ, Хелзинки, Гьотеборг-Ландветер, Осло, Люксембург и Дъблин.

Lufthansa CityLine и Lufthansa City Airlines, макар и с подобни имена, са отделни дъщерни дружества на Lufthansa. Новата авиокомпания има за цел да обслужва пазари, които не са обхванати от CityLine, да намали разходите и да засили конкурентоспособността на къси разстояния. Синдикатите обаче изразиха опасения, че дъщерното дружество е създадено, за да заобиколят договорните задължения за служителите на Lufthansa Group. Синдикатът на германските пилоти Vereinigung Cockpit (VC) подозира, че това е ход за заобикаляне на трудовите споразумения, докато Центърът за авиация (CAPA) предполага, че новата авиокомпания помага на Lufthansa да прилага ограничителни условия в договорите на пилоти, като по този начин намалява разходите за труд и увеличава гъвкавостта.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин