Нова тенденция на Българското Черноморие: Хотели без деца - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нова тенденция на Българското Черноморие: Хотели без деца
Автор: Peika.bg
Нова тенденция на Българското Черноморие: Хотели без деца
Снимка: pixabay

Нова тенденция в българския туризъм: хотели без деца по крайбрежието. Тази услуга, която за първи път се появи преди година, в момента е достъпна предимно за по-заможните.

Един от най-луксозните спа хотели в Слънчев бряг вече предлага стриктни условия без деца. Петзвезден хотел предлага стая на цена от 720 лв. на ден за двама, включва ол инклузив удобства като настаняване, храна, спа достъп и плажни услуги. Ръководството на хотела обосновава тази политика като средство за осигуряване на спокойна среда за почивка.

Друг вариант само за възрастни е хотел близо до Варна, разположен на крайбрежната алея в Златни пясъци. Предлагат се стаи с изглед към морето и достъп до частен плаж. Шест нощувки в двойна стая с частична гледка море и пакет Premium A la carte са на цена от 4000 лв. Двойките оценяват този хотел с 9,3 в популярни платформи за резервации.

Появата на хотели без деца предизвика и противоречиви реакции. Някои туристи смятат тенденцията за дискриминационна с аргумента, че маргинализира семействата с деца. Критиците твърдят, че подобни политики показват, че децата са нежелани и могат да доведат до форма на дискриминация.

Поддръжниците обаче твърдят, че търсенето на спокойна среда без деца оправдава съществуването на тези хотели. Според тях, семействата с деца все още имат огромен избор, като над 200 хотела в България приемат всички гости. Веселин Налбантов от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация смята, че новата услуга е предназначена за тези, които търсят спокойствие и затова не е дискриминационна, а е отговор на търсенето на пазара, пише "Телеграф".

Други в туристическата индустрия също подчертават, че въвеждането на хотели само за възрастни отразява по-широка тенденция, наблюдавана в други страни, като Испания и Германия, където подобни разграничения са често срещани.

По-малките къщи за гости често дискретно изключват семейства с деца без официални правила, като просто се позовават на липсата на подходящи съоръжения.

Междувременно на централния плаж на Шкорпиловци има обособени места за семейства и без деца. Тази подредба е предназначена да приспособи различни предпочитания, без да изисква разделяне, позволявайки на гостите да изберат предпочитаната от тях зона въз основа на техните нужди.

А Вие какво мислите?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин