Пътуващите изпитват нарастващо безпокойство относно своите есенни пътувания - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътуващите изпитват нарастващо безпокойство относно своите есенни пътувания
Автор: Peika.bg
Пътуващите изпитват нарастващо безпокойство относно своите есенни пътувания

С наближаването на сезона на есенните пътувания през 2024 г. много пътници са изправени пред повишено безпокойство относно предстоящите си пътувания. Това нарастващо безпокойство се дължи на няколко фактора, включително очаквания сезон на грип, чести прекъсвания на авиокомпаниите и безпрецедентен сезон на ураганите.

Скорошно проучване на сайта за туристически застраховки Squaremouth.com разкрива, че 75 процента от респондентите са по-фокусирани върху спестяване на разходите си за пътуване тази есен в сравнение с предишни години. Изследването на Squaremouth подчертава три основни притеснения, тъй като пътниците преминават от скъп летен сезон към това, което се очаква да бъде предизвикателна есен.

Основното притеснение, цитирано от 64 процента от пътуващите, е страхът от заболяване или нараняване по време на пътуване. Мнозина се притесняват от ограниченото международно покритие, осигурено от техните първични здравноосигурителни планове, което може да доведе до значителни разходи от джоба им, ако се нуждаят от медицинска помощ в чужбина. Обикновено, пътуващите трябва да намерят план с покритие най-малко 50 000 долара за спешна медицинска помощ и 100 000 долара в покритие за медицинска евакуация. По-високи суми на покритие може да са препоръчителни за тези, които посещават отдалечени места или се занимават с приключенски дейности.

Друго сериозно безпокойство, докладвано от 16 процента от пътуващите, е възможността да се наложи да отменят пътуването си преди заминаването. С нарастването на средната цена на есенните пътувания с 36 процента до 8056 долара, пътниците разбираемо се притесняват за защитата на скъпите си инвестиции в пътувания. Препоръчва се закупуване на застраховка за пътуване с покритие за анулиране на пътуване, което може да предпази от непредвидени събития като спешни медицински случаи или лошо време. Това покритие може да възстанови до 100 процента от предплатените, невъзстановими разходи за пътуване, ако пътникът трябва да отмени поради неочаквани обстоятелства. За допълнителна защита пътниците могат да изберат полици, които включват покритие за прекъсване на пътуването или да добавят покритие за отмяна по всякаква причина срещу допълнително заплащане.

Третата основна грижа, засягаща 10 процента от пътуващите, включва закъснения при пътуване със самолет, пропуснати връзки и изгубен багаж. Въпреки че тези проблеми не могат да бъдат напълно предотвратени, застраховката за пътуване може да предложи финансова защита и да помогне за справяне с въздействието на закъсненията. Препоръчва се да изберете полица с покритие за забавяне на пътуването, което може да покрие разходи като храна и престой в хотел, ако полетът се забави за определен период, обикновено от три до 12 часа. Някои полици може също да покриват допълнителни разходи, за да помогнат на пътниците да наваксат дестинацията си. За най-добра защита се препоръчва да изберете политика с най-краткия период на забавяне, необходим за влизане в сила на покритието.

Като се има предвид нарастващата сложност на пътуването, особено при непредсказуемо време и потенциални рискове за здравето, осигуряването на пълна застраховка за пътуване е по-важно от всякога. Пътуващите се насърчават да прегледат внимателно възможностите си за застраховка, за да си осигурят спокойствие по време на предстоящия есенен туристически сезон.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин