София се нарежда сред най-скъпите градове в света за чужденци - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
София се нарежда сред най-скъпите градове в света за чужденци
Автор: Peika.bg

София се класира на 162-ро място в класацията на Mercer за разходи за живот през 2024 г., което я прави един от най-скъпите градове за чужденци.

Класацията включва 226 града по света, измерващи относителните цени на над 200 фактора, включително транспорт, храна, дрехи, домакински стоки и развлечения.

Лондон влезе в топ 10 на най-скъпите градове в света за чужденци, изкачвайки се с девет позиции спрямо миналата година, достигайки осмо място в класацията на Mercer. Високите разходи за живот и цените на наемите правят живота труден за експатите в Лондон.

Хонконг запази първото си място в тазгодишната класация, следван от Сингапур. Швейцарските градове Цюрих, Женева и Базел завършват челната петица. Париж е на 29-то място, а Дъблин е на 41-во. Други скъпи европейски градове включват Копенхаген (11), Виена (24) и Амстердам (30).

Монтевидео в Уругвай се нарежда като най-скъпото място за международни служители в Южна Америка под номер 42, следван от Буенос Айрес (77-мо, с 32 места надолу) и Сао Пауло (124-то). Сантяго в Чили падна със 73 места до 160-то място в списъка. Абуджа в Нигерия е класирана на последно място като най-евтината столица под номер 226.

Изследването на Mercer помага на мултинационалните работодатели да планират пакети за обезщетения на работниците. Нарастващите жилищни разходи и нестабилните инфлационни тенденции представляват предизвикателства за работодателите по отношение на компенсациите на работниците, което затруднява привличането и задържането на служители и увеличава оперативните разходи.

Десетте най-скъпи града в класацията за 2024 г. са:

Хонг Конг
Сингапур
Цюрих, Швейцария
Женева, Швейцария
Базел, Швейцария
Берн, Швейцария
Ню Йорк, САЩ
Лондон, Великобритания
Насау, Бахамите
Лос Анджелис, САЩ

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин