Страховити дестинации: Замъкът Драгсхолм, където съжителстват датските кралски особи и неспокойните духове - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Страховити дестинации: Замъкът Драгсхолм, където съжителстват датските кралски особи и неспокойните духове
Автор: Peika.bg
Страховити дестинации: Замъкът Драгсхолм, където съжителстват датските кралски особи и неспокойните духове
Снимка: Wikimedia Commons

Замъкът Драгсхолм (Dragsholm Slot) е 800-годишна крепост на брега на Зеландия, която е ​​огнище на свръхестествена дейност, гордееща се с над 100 документирани призрака.

История, потънала в трагедия
Построен през 1215 г., замъкът е свидетел на векове на датската история, от кралски банкети до мрачни затвори. Първоначално дворец на епископа на Роскилде, по-късно служи като затвор за благородни затворници по време на Реформацията. Тези бурни години са оставили своя отпечатък, като много духове изглежда не могат да напуснат пределите на замъка.
Най-известните призрачни обитатели на замъка включват:

  • Бялата дама: Някога благородна девойка, която се влюбила в обикновен човек, баща й разкрил аферата им и я затворил в стените на замъка. Работниците, които реновират замъка през 30-те години на миналия век, откриват скелет в бяла рокля в стените, което потвърждава легендата.
  • Сивата дама: бивша слуга, който се разболяла, но продължила да работи. Нейната отдаденост била толкова силна, че дори и след смъртта си, тя продължила задълженията си, често е виждана да се скита по коридорите през нощта.
  • Графът на Ботуел: Джеймс Хепбърн, третият съпруг на Мери, кралицата на Шотландия, прекарва последните си години в затвора в Драгсхолм. Посетителите съобщават, че са чули тропота на копитата на коня му в двора.

 замък дания1

Посещение по време на Хелоуин
По време на страшния сезон, Драгсхолм възприема репутацията си на едно от най-обитаваните от духове места в Европа, предлагайки на посетителите шанс да открият неговата свръхестествена страна:

  • Вечерните обиколки с екскурзовод отвеждат смелите души в най-обитаваните от духове райони на замъка. Експертни водачи разказват смразяващи истории за минали обитатели и техните ненавременни краища. Дръжте очите си отворени за необясними сенки и отворени уши за безплътни шепоти.
  • За сериозните ловци на духове замъкът предлага специални нощни паранормални разследвания. Въоръжени с EMF измерватели и инфрачервени камери, можете да изследвате подземията, кулите и скритите стаи, където се казва, че бродят духове.
  • Отличеният със звезда Мишлен ресторант на замъка предлага уникално меню „Вкусът на ужаса“ по време на Хелоуин, включващо местни продукти и ястия, вдъхновени от тъмната история на замъка. Вечеряйте в голямата зала, където полилеите трептят необяснимо и студените петна се пренасят от маса на маса.

 замък дания2

Отвъд призраците
Въпреки че свръхестественото е основното привличане по време на Хелоуин, замъкът Драгсхолм предлага повече от просто истории за призраци:

  • Луксозно настаняване: Отседнете в една от красиво обзаведените стаи на замъка - ако смеете. Всяка стая е уникална, съчетаваща модерен комфорт със средновековен чар.
  • Гурме кухня: Ресторантът на замъка е известен със своята философия „от фермата до масата“, като използва съставки от собствените градини на замъка и близкия Lammefjorden.
  • Живописна красота: Територията на замъка предлага зашеметяваща гледка към датската провинция и близкия залив Sejerø.
  • Исторически обиколки: Дневните обиколки се фокусират върху богатата история на замъка, от дните му като епископски дворец до времето му като затвор и настоящото му въплъщение като луксозен хотел.

дания замък3 

-Dragsholm Slot се намира на около час път с кола от Копенхаген. Има обществен транспорт, но колата предлага повече гъвкавост за разглеждане на околността.

-Докато замъкът е отворен целогодишно, сезонът на Хелоуин (от края на септември до началото на ноември) предлага най-атмосферното изживяване. Дългите, тъмни датски есенни нощи осигуряват перфектния фон за лов на духове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин