Топ неща за правене в Миконос - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ неща за правене в Миконос
Автор: Peika.bg
Топ неща за правене в Миконос
Снимка: pixabay

Миконос може да е островът, известен като купона на Цикладите, но тук има какво да правите повече от това просто да посетите клубовете. Погледнете отвъд подобното на лабиринт ядро ​​на град Миконос и плажовете с пясък като пудра захар, за да откриете неговите археологически чудеса, митологични острови, галерии за съвременно изкуство и културни преживявания.

Ето най-добрите неща за правене в Миконос.

Открийте красиви древни църкви

Миконос е осеян с красиви църкви, но най-забележителната трябва да бъде Панагия Парапортиани, която изглежда сякаш е издълбана от лед. Тази православна църква, известна още като „Дева Мария от страничната порта“ заради местоположението си до входа на стария замък, е най-фотографираната на острова.

Пазарувайте до припадък

Мрежата от калдъръмени улици на град Миконос е осеяна с примамливи бутици. Опитайте Mavrogenous Street за изкуство, Matoyianni Street за дизайнерски артикули и уникален местен дизайн или Little Venice за някои от най-добрите бутици и бижута в Миконос.

Вятърни мелници по залез слънце

Не можете да пропуснете емблематичните пет вятърни мелници, които се извисяват над малък хълм над Малката Венеция. Вече не се използват, те кимат към някогашната процъфтяваща пшенична индустрия на острова, която замря в началото на 20 век. Това малко кътче също е осеяно с някои от най-добрите барове в Миконос – перфектна храна за Instagram, докато се наслаждавате на коктейл или два по залез слънце.

Гмуркайте се

Подводна детска площадка, Миконос има смесица от стени, пещери и останки – идеални за гмуркане. Два от най-добрите плажове в Миконос за морско проучване са Paradise и Kalafatis; разгледайте GoDive Mykonos и Mykonos Diving Center за уроци и обиколки.

Открийте митологичния остров Делос

Потънал в гръцката митология, Делос е митичното родно място на боговете Аполон и Артемида. Направете разходка с лодка до острова и ще се пренесете 5000 години назад, докато разглеждате останките от храмове, обществени площади и амфитеатри. Има и археологически музей, показващ разкопки.

Плавайте по южния бряг

Качете се на класическа яхта и плавайте по южното крайбрежие на острова, от Агиос Йоанис до Елия през остров Драгониси. Ще се гмуркате с шнорхел и ще плувате на някои от най-добрите плажове в Миконос по пътя, преди да се насладите на опушено ястие на барбекю обратно на борда за обяд.

Вижте малко изкуство

Любителите на културата трябва да се потопят в Dio Horia, галерия за съвременно изкуство, курирана от уважаваната Марина Вранополу. Неговата наситена годишна програма обхваща изложби, събития и възможности за изгряващи таланти. След като разгледате творбите, се отбийте на питие в бара на покрива, където може да успеете да се срещнете с настоящи артисти-резиденти. Няколко други места за посещение в Миконос за изкуство включват странната галерия Rarity и галерия Art & Soul.

Разходете се през историята

Археологическият  музей  е пълен с артефакти, които са открити главно през 1898 г. в Рения (малък остров на югозапад от Миконос). Сред вазите, бижутата и скулптурите потърсете безглавата статуя на Херакъл с тояга, украсена само с лъвска кожа и датираща от 2 век пр.н.е.

Научете се да готвите

Едно от най-добрите неща, които можете да направите в Миконос, е да вземете урок по традиционна кухня, който ще ви помогне да научите повече за културата и традициите на гръцката кухня. Опитайте Mykonian Spiti, където ще прекарате един ден в дома на местно семейство, събирайки съставки от кухненската градина, за да ги превърнете в ястия като дзадзики, орзо паста и спаначен пай – гарнирани с узо, разбира се.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин