Турция ще премахне модела "ол инклузив"? - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Турция ще премахне модела "ол инклузив"?
Автор: Peika.bg
Турция ще премахне модела "ол инклузив"?
Снимка: pxhere

Турция планира да промени хотелската си система "ол инклузив" като част от целта си да привлече 80 милиона туристи до 2028 г., пише проправителственият вестник "Тюркийе". Министерството на културата и туризма има за цел да измести фокуса към други сфери на туризма, като гастрономия, култура и медицински туризъм.

Мустафа Коркутата от Асоциацията на младите бизнесмени в Анкара разкритикува модела "всичко включено", като го нарече форма на "потребителски терор". Той подчерта, че при тази система до 65 процента от храната, сервирана в хотелите, се губи, което се равнява на 220-400 грама храна на човек дневно. Тези отпадъци водят до годишни разходи от 50 милиарда турски лири (1,5 милиарда долара). Коркутата се аргументира за намаляване на броя на хотелите, работещи по тази система.

Според предложените промени хотелите ще бъдат насърчавани да си партнират с местни ресторанти. Туристите ще бъдат водени на вечерни разходки из курортните градове и след това ще вечерят в ресторанти с договор, което потенциално ще стимулира местния бизнес. Очаква се този нов подход да увеличи доходите и на собствениците на магазини.

Турската туристическа индустрия по-рано предложи ревизии на модела "ол инклузив", включително възможността за използване на модела "плащаш, колкото консумираш“. Миналата година Турция посрещна 56,7 милиона туристи, а до края на тази се очаква броят им да достигне 60 милиона.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин