Варна посреща 15-тото издание на „Алея на книгата" през август - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Варна посреща 15-тото издание на „Алея на книгата" през август
Автор: Peika.bg
Варна посреща 15-тото издание на „Алея на книгата" през август
Снимка: P2P Communications

От 2 до 11 август включително от 10 ч. до 22 ч. морската столица ще е домакин за 15-та поредна година на най-голямото пътуващо изложение на книгите в България – „Алея на книгата".

Изложението ще включва 19 шатри, разположени по пешеходната част на бул. Сливница от Севастопол, хотел „Черно море", до централния вход на Морската градина, в които жителите и гостите на града ще могат да намерят над 50 от любимите си издателства. Както всяка година по време на Алеята, шатрата на Културната програма се превръща в най-голямата литературна сцена на открито. Програмата включва срещи с автори, представяния на нови заглавия и много събития за малки и големи любители на книгите.

Асоциация „Българска книга" изразява своята дълбока признателност към Община Варна за тяхната неизменна подкрепа.

Благодарение на дългогодишното партньорство с Общината и вложените усилия за реализацията на събитието, „Алея на книгата" се превърна в неделима част от културния живот на града и продължава да радва жителите и гостите на Варна.

Заповядайте на бул. „Сливница" и се потопете в празника на книгите!

Миналата година, "Алея на книгата" Варна се проведе от хотел „Черно море“ до Слънчевия часовник, с 20 шатри и близо 60 издателства. Те представиха най-новите си книги и срещнаха читателите със любими им автори.

Паралелно през десетте дни на литературния празник протече и националната инициатива #КаузаГРАМОТНОСТ, в рамките на която известни личности четяха на любознателни малчугани, бяха организирани и научни дискусии и специализирани събития за хора в неравностойно положение.

Целта на каузата беше да се стимулира интереса към книгите и четенето сред децата и подрастващите.

Също така, литературният фестивал подкрепи акция по кръводаряване, като предоставя на варненския Център по трасфузионна хематология книги – подарък за всички, които бяха решили да дарят кръв по време на Алеята на книгата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин