Тези сосове са съществената част от кухнята на Канарските острови. Всеки, обаче, си има собствена рецепта. Сосовете са толкова вкусни, че дори има песни посветени на тях. Според това колко са пикантни, мохо може да имат зелен, оранжев или червен цвят. На тях се дължи специфичния местен вкус на много ястия с месо, риба, картофи и др.
Това са наистина страшно вкусни сосове, за които рецептите са много и различни. Сосовете са с различен цвят в зависимост от това колко са пикантни - има зелени, оранжеви, червени на цвят. Обикновено съдържат червени чушки, чесън, зехтин, оцет, подправки разни и филия хляб, като всичко това се пасира и става много апетитно! Комбинират се с риба, месо, зеленчуци, картофи - всичко, което ви хрумне! Наистина правилно са ви посъветвали! :)