10 от най-хубавите плажове на Карибите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 от най-хубавите плажове на Карибите
Автор: Peika.bg
10 от най-хубавите плажове на Карибите
Снимка: pixabay

Със своите оградени с палми заливи, плитки рифове и традиционни барове с ром, Карибите предлагат някои от най-добрите тропически плажове в света.

Ще намерите хиляди плажове с чисти води и високи температури на тези разнообразни острови, които се простират във верига от южния край на Флорида до северния бряг на Венецуела. От Сейнт Лусия и Сейнт Винсент до Куба, Ямайка, Доминиканската република и Бахамските острови - пълно е с прекрасни плажове в благоприятния за туристи регион. Но с толкова много мечтани островни брегове, от които да избирате, кои са най-добрите плажове в Карибите? Прочетете, за да разберете.

1. Плая Варадеро, Куба (Playa Varadero)

Прочутият „син плаж“ на Куба се състои от няколко девствени зони, които се простират на 20 км по продължение на дълъг полуостров. Изкрящо бял пясък, сенчести палми и топли води очакват търсачите на слънце, които искат перфектна брегова линия, на която да си починат.

Естествената красота се съчетава безпроблемно с плажните удобства в Плая Варадеро. Курортите тук са изобилни и предлагат на гостите достъп до шезлонги, както и голямо разнообразие от дейности на плажа, ако се уморите от плуване и пиене на коктейли.

Обърнете внимание на велосипедните павилиони за сувенири, които редовно се появяват по плажа и продават селекция от бонго, саронги, слънчеви шапки и бижута от миди на любопитните туристи.

куба плаж

2. Ансе Частанет, Сейнт Лусия (Anse Chastanet)

В сянката на извисяващите се Питънс (обект на световното наследство) се намира уединеният плаж Ансе Частанет. Този плаж с черен предлага отлични възможности за гмуркане с шнорхел и гмуркане сред покрити с корали скали.

Само на 9 метра от ръба на водата, защитеният риф е дом на над 150 вида риби, включително мурена, риба папагал и риба ангел. Екипът на магазина за гмуркане на място може да ви подготви и да отведе на екскурзии с водач и шнорхел сред цветните корали.

След голямо гмуркане с шнорхел се отпуснете с традиционен коктейл (или три) с ром от бара на плажа и останете за залеза, докато небето пламти с пастелни цветове.

Съвет: Както всички плажове в Сейнт Лусия, Ансе Частанет е обществен плаж с безплатен достъп за всички и не е необходимо да сте жител на курорта, за да се печете свободно. Плажуващите могат да стигнат с кола, такси или лодка и са добре дошли да използват ресторанта на място, бара на плажа и магазина за гмуркане.

сейнт лусия 

3. Плая Лос Патос, Доминиканска република (Playa Los Patos)

Разположен на крайбрежната магистрала на полуостров Педерналес е популярният плаж с камъчета Плая Лос Патос. Това красиво място за плуване и сърф също има няколко бараки, продаващи леденостудена бира (cerveza) и вкусни закуски – идеални за освежаване след сърф,

Опитните сърфисти могат да се възползват от постоянните и силни вълни. Бъдете внимателни покрай камъните, докато сървирате из бързите води – те могат да хванат неподготвени и най-добрите сърфисти.

Съвет: Има естествено място за плуване близо до плажа до река Лос Патос, където се е образувал широк естествен басейн, осигуряващ възможност за гмуркане далеч от скалистите рифове.

доминиканска република

4. Залива на французина, Ямайка (Frenchman’s Cove)

Бистрите речни води се вливат в непокътнат тюркоазен залив, заобиколен от буйни градини и зелени носове. Това е райско кътче в Порт Антонио.

Обичан от знаменитости, Залива на французина е частнен плаж (собственост на Гарфийлд Уестън) и достъпът до тази плажна утопия струва около 10 долара на ден. И си заслужава, докато се печете на плажа с бял пясък, плувате в топли води и си поръчвате плодови напитки и вкусна храна от местния бар на плажа.

ямайка плаж

5. Плажът Списание, Гренада (Magazine Beach)

Дълъг участък от бял пясък, разположен в югозападната част на острова, Плажът Списание е спокойно място за гмуркане с шнорхел в Гренада, където можете да плувате с риби ангели.

Храна може да се намери в южния край на плажа в ресторант Аквариум. Сервирайки студена карибска бира и вкусни традиционни ястия, това място е известно с барбекю и музиката на живо, която се провежда всяка неделя.

гренада

6. Розовите пясъци, Бахамските острови (Pink Sands Beach)

На остров Харбър ще намерите един от най-известните и елегантни плажове на Бахамите. По протежението на този пясъчен участък от 5 километра щастливи туристи се тълпят за селфита с розов пясък сред луксозни места за настаняване и отлични заведения за хранене.

Бледорозовите нюанси под краката ви са приумица на науката. Те са създадени от фораминифери, микроскопични коралови насекоми, чиято червеникаво-розова черупка се смесва с пясъка, за да създаде уникална розова брегова линия, която практически блести по време на залеза.

Съвет: Насладете се на по-бавния живот на острова и наемете велосипед или количка за голф, за да обиколите остров Харбър без кола.

бахамите плаж

7. Ябълков залив, Британски Вирджински острови (Apple Bay)

Ябълковият залив с бял пясък е гореща точка за сърфиране, където ще откриете едни от най-добрите вълни в Карибите. Разположен на остров Тортола, част от Британските Вирджински острови, плажът претърпява огромно разрушение по време на ураганите през 2017 г. и много от разклатените плажни барове за съжаление никога не се завръщат.

Тук обаче все още има избор от плажни удобства, включително шезлонги и чадъри под наем. Наблизо ще намерите няколко местни ресторанта и бутикови хотели.

вирджински острови плаж

8. Плаж Рибарска хижа, Аруба (Fisherman’s Hut Beach)

Този плаж е едно от най-добрите места за уиндсърфинг в гладка вода в света. Известен още като Хадикурари, на него, от цял свят, идват професионалните уиндсърфисти и кайтсърфисти, за да участват в състезанието по уиндсърф Hi-Winds. Новобранците могат да резервират уроци по кайтсърф на плажа или да се качат на джет ски, за да карат покрай брега.

аруба плаж

9. Плая Каракас, Пуерто Рико (Playa Caracas)

Разположен в националния резерват за диви животни Виекес, Плая Каракас е един от най-отдалечените плажове във резерта - или всъщност в целия Пуерто Рико. Тук ще намерите широк залив с бял пясък, обрамчен от малки палми.

От лявата страна на бреговата линия ще намерите възможности за гмуркане с шнорхел в кристално чисти води, където можете да видите и много цветни риби. Удобствата тук са ограничени, така че си вземете храна и вода.

Съвет: Тук има много малко сянка, така че вземете плажен чадър, ако е възможно.

пуерто рико плаж 

10. Краненият плаж, (Crane Beach)

Първоначално работещо пристанище – големият товарен кран, който все още присъства, дава името на плажа – тази буйна, субтропична идилия сега се смята за един от най-красивите плажове в Барбадос. Често бурните води го правят чудесно място за буги борд – така че не забравяйте да вземете дъска и да се забавлявате.

Свързаният Crane Resort също предлага шезлонги и чадъри под наем, а храната и напитките са на разположение както на гостите на курорта, така и на плажуващите.

барбадос плаж

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин