7 идеи ако сте в Париж по време на Олимпийските игри - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 идеи ако сте в Париж по време на Олимпийските игри
Автор: Peika.bg
7 идеи ако сте в Париж по време на Олимпийските игри
Снимка: Wikimedia Commons

От 26 юли до 11 август 2024 г. Париж е домакин на Олимпийските игри за трети път в историята си. Градът на светлината преобрази улиците си, за да посреща хора от цял ​​свят. Състезанията са разпространени из целия град в подножието на емблематичните му паметници. Ще посетите ли Париж по време на Олимпийските игри тази година? Чудите се какво да правите между игрите? Тогава имаме добри новини! Туристическите атракции и музеите ще бъдат отворени по време на Олимпиадата. Ето 7 неща за правене в Париж по време на Олимпийските игри.

Открийте емблематичните паметници на Париж по време на Олимпиадата

Ако планирате да посетите Франция през лятото, ето какво да правите в Париж по време на Олимпийските игри, включително списък с паметници, които трябва да видите. Всички паметници могат да бъдат посетени с англоговорящ гид. Можете също така да се насладите на уникалното френско изживяване с круиз по Сена!

Посетете Айфеловата кула по време на Олимпийските игри: Когато мислите за Париж, Айфеловата кула идва първа на ум. Този емблематичен символ на френския град ще остане отворен по време на Олимпийските игри. Не само, че е впечатляваща структура, но и Айфеловата кула предлага панорамна гледка към града. Можете да стигнете до третия етаж и да се насладите на спиращата дъха гледка към Града на светлината. Временният му стадион ще бъде домакин на надпреварата по плажен волейбол.

Недалеч от Айфеловата кула е Триумфалната арка, която трябва да посетите заради нейната история, архитектура и гледка. Докато се разхождате из Париж, не пропускайте Île de la Cité, в сърцето на града. Ще можете да се насладите на гледката към Нотр Дам. За бохемска и артистична атмосфера посетете Монмартър. Ще можете да се насладите на Sacré-Coeur и живописния квартал, известен със своята романтична зона.

Круиз по Сена - най-добрият начин да изживеете Париж по време на Олимпийските игри: Едно от нещата, които трябва да направите в Париж по време на Олимпийските игри, е да направите круиз по Сена. Това е идеалният начин да посетите Париж и да преоткриете неговата история. На лодките ще видите най-красивите паметници на града: Айфеловата кула, Grand Palais, Conciergerie и Notre Dame de Paris. На Сена ще получите страхотна гледка към някои от олимпийските обекти. По време на круиза гид ще ви разкаже всичко за историята на града.

Състезавайте се с най-добрите олимпийски атлети на спортно игрище в Париж

Посещение на Париж по време на Олимпиадата? Уморихте ли се да гледате състезанието, без да спортувате? Търсите неща за правене в Париж по време на Олимпийските игри? Париж предлага много безплатни спортни събития в целия град.

Опитайте Marathon Pour Tous в Париж по време на Олимпийските игри: Олимпийските игри са идеалното време да предизвикате себе си! С Marathon Pour Tous можете да тествате издръжливостта си на същото трасе като олимпийските атлети! На 11 август бегачите ще се срещнат в Hôtel de Ville за 42-километров маратон до Esplanade des Invalides! Уникално събитие, което не бива да пропускате, ако сте любител на спорта!

Спорт в Париж по време на Олимпийските игри: Ако търсите повече спортно изживяване в Париж, не се притеснявайте! Градът ще бъде пълен с безплатни атлетически писти из целия Париж. Във Forum des Halles ще откриете 200-метрова атлетическа писта с 8 ленти! Предвидени са и дейности на открито. Разгледайте Parc de Choisy и изпробвайте трите лекоатлетически писти!

Насладете се на пазаруването в Шанз-Елизе по време на Олимпийските игри

Шанз-Елизе си спечели името на „най-красивия булевард в света“. Посещаван от 300 000 души всеки ден, това е едно от нещата, които трябва да направите в Париж по време на Олимпийските игри. Авенюто предлага разнообразие от дейности ден и нощ, включително пазаруване и нощни клубове. Поради тази причина Шанз-Елизе е една от най-известните търговски улици в света. Ще намерите много луксозни и дизайнерски продукти. Можете да пазарувате в Louis Vuitton, Chanel, Chloe, Céline, Hermès и много други.

Вижте олимпийския огън в Париж

Винаги сте мечтали да видите олимпийския огън? Възможно е, ако дойдете в Париж това лято. Jardin des Tuileries е домът на олимпийския огън по време на игрите. Тази туристическа атракция се намира между пирамидата на Лувъра и Place de la Concorde, две от олимпийските игрища в Париж. Великолепната градина предлага сенчести пътеки, фонтани и скулптури в романтична обстановка. Седнете в един от емблематичните зелени столове в градините на Париж и се възхищавайте на гледката към Айфеловата кула, Триумфалната арка и Лувъра.

Разгледайте най-добрите музеи в Париж

Париж е известен като културен град. Можете да посетите Лувъра, да се разходите из неговите 400 стаи и да се полюбувате на 35 000 произведения на изкуството. По време на Олимпийските игри галерия "Ришельо" на Лувъра ще бъде домакин на изложбата "L'Olympisme: модерно изобретение, древно наследство". Така че вземете си билети, ще можете да видите тази изложба до 16 септември.

По време на престоя си в Париж можете също да посетите основните музеи на града:

  • Musée d'Orsay за неговата колекция от импресионистични и постимпресионистични творби;
  • Център Помпиду за модерно и съвременно изкуство;
  • Musée de l'Orangerie, в Jardin des Tuileries.

6. Открийте градската култура и спорта в Париж по време на Олимпиадата

Олимпийските игри през 2024 г. ще влязат в историята с появата на нова дисциплина: брейкинг. Place de la Concorde ще бъде първото място в историята, което ще бъде домакин на всички градски дисциплини, включително BMX свободен стил, скейтборд и баскетбол 3x3. Urban Park ще предложи уникално градско изживяване в празнична атмосфера по време на игрите.

Не говорите френски? Не се притеснявайте, има шоута и събития за англоговорящи. Насладете се на концерт или кабаретно шоу в Париж между игрите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин