Бутан ще приема неограничен брой туристи - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бутан ще приема неограничен брой туристи
Автор: Peika.bg
Бутан ще приема неограничен брой туристи
Снимка: pixabay

Главният маркетинг директор на Bhutan Tourism, Кариса Нимах, потвърди, че няма да има ограничение за броя на туристите, посещаващи страната, като отговори на опасенията относно потенциалните ограничения за броя на посетителите. Тъй като Бутан вижда възраждане на международния туризъм след повторното отваряне на границите си, тази новина подчертава желанието на страната да посреща туристи от цял ​​свят.

Нимах подчерта, че докато Бутан остава отдаден на своя прочут модел на туризъм с „висока стойност, ниско въздействие“, няма да има ограничения за това колко посетители могат да се насладят на зашеметяващите пейзажи и богатото културно наследство на страната. Вместо това Бутан ще се съсредоточи върху устойчивото управление на туризма, като гарантира, че всеки посетител се радва на автентично изживяване, като същевременно защитава околната среда и културната идентичност на кралството.

Това решение идва на фона на нарастващия интерес към Бутан като туристическа дестинация, особено когато екотуризмът набира скорост в световен мащаб. Туристическият сектор има за цел да балансира това увеличение на посетителите с внимателно управление, като гарантира, че местната икономика печели, без да компрометира природните и културни ресурси на Бутан.

Бутан отдавна поддържа контролиран подход към туризма, избягвайки капаните на масовия туризъм и неговите последици за околната среда. Тази новина потвърждава ангажимента на страната към устойчивост, като същевременно остава отворена за повече пътешественици, търсещи уникални, отговорни туристически изживявания. С облекчаването на ограниченията, свързани с пандемията, туризмът на Бутан се подготвя да привлече нова вълна от екологични пътници, нетърпеливи да изследват непокътнатата красота и жизнената култура на страната.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин