Евро 2024: Колко ще спечели Германия от чуждестранните туристи - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Евро 2024: Колко ще спечели Германия от чуждестранните туристи
Автор: Peika.bg
Евро 2024: Колко ще спечели Германия от чуждестранните туристи
Снимка: Wikimedia Commons

Прогнозите сочат, че Германия може да получи значителен икономически тласък от приблизително 1 милиард евро от чуждестранни туристи, посещаващи мачовете от Евро 2024, според проучване на Института за икономически изследвания (Ifo).

Това представлява около 0,1% от икономическото производство на страната през второто тримесечие. Най-големите облаги се очаква да бъдат за секторите на хотелиерството и търговията на дребно с храни.

Въпреки това, ефектът ще е само краткосрочен, като износът на услуги, дължащ се на завръщащи се туристи, вероятно ще намалее отново след края на Европейското първенство през третото тримесечие и ще остане същият като цяло. Ifo прогнозира повече от 600 000 допълнителни чуждестранни туристи и 1,5 милиона допълнителни нощувки по време на турнира въз основа на предишни данни от Световното първенство по футбол, проведено в Германия през 2006 г.

Германското министерство на икономиката също прогнозира временен тласък в потребителските сектори, но очаква годишните продажби на дребно да останат относително стабилни в сравнение с нивата преди турнира. Експертите подчертават, че цялостното икономическо въздействие на Евро 2024 върху Германия ще зависи и от представянето на националния отбор в състезанието.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин