Кафе напитки, които да опитаме през уютния есенен сезон - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кафе напитки, които да опитаме през уютния есенен сезон
Автор: Peika.bg
Кафе напитки, които да опитаме през уютния есенен сезон
Снимка: pixabay

Докато листата се обагрят в красиви нюанси на оранжево и жълто и въздухът става свеж и хладен, няма нищо по-уютно от топла чаша кафе, която да стопли душата през ветровитата есен. Независимо дали търсите познатото любимо или нещо ново, което да да опитате за разнообразие, ето няколко възхитителни варианта за кафе, на които да се насладите през този очарователен сезон.

1. Лате с тиквени подправки (pumpkin spice latte)

Типична есенна напитка за американците, а и вече голяма част от света, тиквеното лате с подправки се превърна в синоним на сезона. Тази кремообразна смес съчетава еспресо със задушено мляко, тиквено пюре и смес от загряващи подправки като канела, индийско орехче и карамфил. Гарниран с бита сметана и поръсена тиквена подправка, той е идеално лакомство за отпиване, докато се наслаждавате на есенната зеленина.

пъмпкинг спайс лате

2. Кафе от кленов пекан

За вкус на есента, който е малко по-малко масов, помислете за кафе с кленов пекан. Пригответе богата чаша кафе и добавете капка кленов сироп и нотка екстракт от пекан. Тази комбинация създава възхитителен баланс на сладост и ореховост, предизвиквайки вкуса на уютен есенен ден. Съчетайте го с малко канела за допълнителен есенен вкус.

кленов пекан

3. Пралине лате с кестени

Друг сезонен фаворит е пралине лате с кестен, което смесва еспресо със задушено мляко и аромати на препечен кестен и пралина. Поръсена с бита сметана и поръсени карамелизирани пралини, тази вкусна напитка е идеално удоволствие за хладните следобеди. Тя също улавя същността на есента със своите ядкови вкусове и кремообразна текстура.

лате с кестени

4. Кафе като канелено руло

Представете си успокояващия вкус на топло канелено руло в течна форма. За да направите това прекрасно кафе, просто пригответе чаша от любимото си кафе и добавете канела, ванилов сироп и капка сметана. Резултатът е сладка напитка, която се усеща като топла прегръдка в чаша. Можете дори да го гарнирате с бита сметана и струйка глазура за наистина вкусно лакомство.

канелено руло кафе

5. Мока с горещ шоколад

За тези, които се наслаждават на много сладки кафета, мока с горещ шоколад е идеалният избор. Комбинирайте какао с еспресо и мляко на пара за напитка, подобна на десерт, която задоволява желанието както за кафе, така и за шоколад. Гарнирана с бита сметана и шоколадови стърготини, това е идеалният начин да се поглезите в свежия есенен ден.

мока с шоколад

6. Подправено ябълково кафе

Ако търсите нещо малко по-различно, ябълковото кафе с подправки е фантастичен вариант. Пригответе кафето си и го смесете с топъл ябълков сайдер и щипка канела и индийско орехче. Тази уникална комбинация обединява вкусовете на кафето и сладостта на ябълков сайдер с подправки, което го прави прекрасен избор за есенни събирания.

ябълково кафе

7. Чай лате

Въпреки че не е кафе, чай латето заслужава споменаване за тези, които търсят уютна алтернатива. Тази подправена чаена напитка смесва черен чай със задушено мляко и ароматни подправки като кардамон, джинджифил и карамфил. Това е отличен избор за сгряване в хладен ден, като същевременно се наслаждавате на уютните есенни емоции.

чай лате

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин