Кулинарни пътешествия: Коледни джинджифилови сладки - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кулинарни пътешествия: Коледни джинджифилови сладки
Автор: Peika.bg
Кулинарни пътешествия: Коледни джинджифилови сладки

Коледа е онова вълшебно време от годината, когато ни се струва, че всичко е възможно. Обикновено се зареждаме с празничен дух и небивала енергия и се чудим какво да направим, за да допринесем още повече за коледния дух и за доброто настроение на всички.

Бих ви казала, че по празниците никога няма да сбъркате с това да се опитате да направите нещо сладичко, с което да зарадвате цялото семейство. В крайна сметка всеки обича да похапва нещо, докато гледа "Сам вкъщи", "Договор с дядо Коледа", "Чичо Коледа" или някой друг коледен филм. Така че сега ще ви споделим една бърза и лесна рецепта, с която няма да се изморите много, но ще предизвикате усмивки на всички у дома!

Необходими продукти:

  • брашно - 2 и 1/2 чаена чаша
  • яйца - 1 брой
  • краве масло - 1/2 чаена чаша
  • мед - 2/3 чаена чаша
  • хлебна сода - 1/2 чаена лъжица
  • джинджифил - 1 чаена лъжица
  • канела, черен пипер, сол, ванилия, карамфил, кардамон по 1/2 чаена лъжица
  • бакпулвер - 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за джинджифилови бисквити е пресяването на брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата и другите подправки. 

Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня. 

Разбивате изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и към тази течна смес добавяте сместа с брашното малко по малко. Получава се маслено тесто. 

Масленото джинджифилово тесто разточвате на блат около 3 мм и изрязвате джинджифиловите бисквити с желаната от вас форма, с формичките за сладки, с които разполагате.

Нареждате джинджифиловите сладки в голяма тава (например в тавата на фурната), в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8 минути, докато леко се зачервят.

А сега е време за похапване пред телевизора! Хохохо!

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Peika.bg (@peika.bg)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин