Монтираха соларна пейка в Българско село - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Монтираха соларна пейка в Българско село
Автор: Peika.bg

В Централния парк на село Сандрово е монтирана соларна пейка, която носи редица удобства на жителите и посетителите.

Тази иновативна соларна пейка бележи поредната стъпка към модернизацията и устойчивото развитие на Сандрово, благодарение на проект, съдействан от Община Русе и частна фирма. Пейката, разположена в централния парк, предлага няколко удобства, насочени към подобряване качеството на живот в селото.

Пейката се захранва от самостоятелна слънчева енергийна система, отразяваща ангажимента на селото да намали своя въглероден отпечатък. Оборудван със сензори за околната среда, той работи непрекъснато, като събира данни за различни екологични показатели като нива на въглероден диоксид (CO2), температура, влажност на въздуха, атмосферно налягане, нива на шум и UV индекс.

Освен екологичните си функции, пейката предоставя и практични удобства за посетителите на парка. Включва USB порт и безжично зарядно, което позволява безплатно зареждане на мобилни устройства. Освен това пейката предлага безплатен достъп до интернет, което подобрява изживяването в парка, като го прави по-приятно и продуктивно.

пейка сандрово

Данните, събрани от сензорите на пейката, могат лесно да бъдат достъпни от жителите и гостите. Чрез сканиране на QR кода на пейката потребителите могат да влязат в безплатно мобилно приложение, което предоставя информация в реално време за условията на околната среда, която може да бъде полезна за различни дейности и изследвания.

Кметството на Сандрово призовава посетителите на парка да се грижат добре за новата соларна пейка, подчертавайки нейното значение в усилията на селото за подобряване на инфраструктурата и екологичното съзнание. Надпис на пейката напомня на всички за значението на запазването и поддържането на подобни иновации за благото на всички: „Моля те, грижи се добре за пейката, която предоставя толкова много удобства!“

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин