Най-добрият град за пенсиониране в Европа е в България - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрият град за пенсиониране в Европа е в България
Автор: Peika.bg

Според Forbes изборът на идеалния град за пенсиониране в Европа може да се превърне в истинско предизвикателство, но скорошно проучване на фирмата за бизнес решения Moneypenny хвърля светлина върху най-добрите места на стария континент.

Проучването класира най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на различни фактори като средна цена на живот, необходими спестявания и други важни подробности.

Moneypenny анализира 50-те най-населени града в Европейския съюз, като взема предвид фактори като възраст за пенсиониране, средни цени на наемите, наличие на свободно пространство, достъп до здравеопазване и броя на удобствата като фитнес зали и кафенета.

Резултатите от това проучване поставя София начело на списъка като най-добър град за пенсионери в Европа. София се отличава с по-ниската си средна възраст за пенсиониране и сравнително скромната сума, необходима за комфортно пенсиониране, която е 148 590 евро - значително по-малко от изискваната в други европейски градове.

Будапеща е на второ място в проучването. Градът предлага редица развлекателни дейности, което го прави чудесна възможност за пенсионери. С впечатляващата си архитектура и забележителности Будапеща може да се похвали и с оживена социална сцена, включваща 691 кафенета, където пенсионерите могат да общуват. Освен това градът е оборудван с 31 фитнес центъра и четири голф клуба, които подпомагат пенсионерите в поддържането на тяхното здраве и мобилност.

След София и Будапеща в класацията се нареждат Загреб, Букурещ и Рим.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин