Топ 5 на най-добрите летища в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 на най-добрите летища в Европа
Автор: Peika.bg

Пиковият туристически сезон в Европа приключи и е време да оценим услугите на летищата. Докато някои летища са известни с отличните си грижи, чисти съоръжения и ефективно обслужване, други получават отрицателни отзиви. Holidu наскоро анализира най-добрите летища в Европа, използвайки данни от Google Maps, за да определи първите пет въз основа на средната оценка в Google и броя на отзивите.

5. Летище Цюрих, Швейцария (среден рейтинг 4,3)
Летище Цюрих е класирано като петото най-добро летище в Европа с 26 317 положителни отзива. Какво отличава швейцарското летище? То може да се похвали с 250-метрова площадка за наблюдение, която предлага невероятна 360-градусова гледка. „Airside Center“ разполага с над 80 магазина, включително най-голямата селекция от швейцарски шоколад на всяко летище по света. Жп гарата SBB под летището също осигурява връзки до централната гара на Цюрих на всеки 10 минути. Летището е посветено на устойчивостта, като се стреми да стане неутрално по отношение на климата до 2050 г.

летище цюрих 

4. Летище Прага, Чехия (среден рейтинг 4,3)
Летище Прага, официално летище Вацлав Хавел, е класирано като четвъртото най-добро летище в Европа с 26 441 отзива. То предоставя на пътуващите обширни услуги и съоръжения, включително пазаруване, ресторанти, душове, зони за почивка, работни станции и зони, подходящи за семейства. Пътниците също така оценяват високия стандарт на чистота и комфорт. Една уникална характеристика е покритият мост, свързващ терминали 1 и 2, който улеснява трансферите за пътниците. Летището е добре свързано с центъра на града и други дестинации чрез различни транспортни възможности, като метро, ​​автобус, такси и коли под наем.

летище прага

3. Летище Елефтериос Венизелос в Атина, Гърция (среден рейтинг 4,3)
Летище Атина, официално известно като международно летище Елефтериос Венизелос, е впечатляващо със своята ефективност и модерна инфраструктура, което му отрежда трето място в класацията. Опростеният дизайн, кратките времена за изчакване и любезният, многоезичен персонал водят до положителни отзиви. Специални характеристики като 24/7 медицински център, зони за релакс с удобни шезлонги и екологични инициативи го отличават. Чистите съоръжения, разнообразните възможности за пазаруване и гастрономическите предложения с местни специалитети допринасят за удовлетворението на пътуващите – отличната връзка с града и културните изложби в терминала допълват положителното изживяване.

летище атина

2.Летище Порто, Португалия (среден рейтинг 4,4)
Въз основа на отзиви, летище Francisco de Sá Carneiro в Порто е класирано като второто най-добро летище в Европа с 26 608 отзива. Краткото време на чакане и проверките за сигурност, често под 15 минути, печелят на летището точки. Двуезичният персонал, владеещ португалски и английски език, е ценен и води до приятелско отношение и услужливост. Директната връзка с метрото до центъра на града (с време за пътуване от около 30 минути) допринася за привлекателността на летището. След като беше трети в класацията през предходните две години, Порто се изкачи с едно място тази година. Това фантастично постижение демонстрира постоянния ангажимент на летището към съвършенство и удовлетвореност на пътуващите.

летище порто

1.Летище Истанбул, Турция (среден рейтинг 4,4)
Летище Истанбул отвори врати през 2018 г. и е най-високо оцененото летище в Европа със 101 956 отзива. Летището е известно със своя модерен дизайн, ефективна работа и широка гама от услуги. Пътуващите могат да очакват кратко време за изчакване, чистота и различни възможности за пазаруване и хранене. Летището има добри връзки с града и работи 24/7. В допълнение, летището в Истанбул е посветено на устойчивостта и е приложило мерки, щадящи околната среда, като използване на възобновяема енергия, зелени площи и модерни системи за защита от шум. Отличната функционалност, комфорт и обслужване на клиентите водят до много изключителни оценки.

истанбул летище

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин