Езиците са сложна работа, а поръчването на още една бира, моля! - още повече, особено ако не владеете местния език. В двата най-лоши случая можете да се...
Всяко пътуване включва и хапване, в идеалния случай - в местна кръчма/ресторант/къща за гости/бостан. Но и обратното е вярно - всяко ядене може да включва...
Колкото са шарени традициите и хората на Балканите, толкова са шарени и ястията им. Както сме се омесили през годините, така са се омесили и рецептите и днес...
Може би сте попадали из интернет пространството на удивителните пейзажи от цял свят, които фотографът Карл Уорнър пресъздава... с храна! Показахме ви пейзажите...
Кой може да ви разкрие кулинарните тайни на Лондон по-добре от неговите жители? В поредица от интервюта за туристическия борд на британската столица прочути...
Как биха изглеждали пейзажите на Тоскана, ако бяха направени от сирене и хляб? А ако сградата на Крайслер в Ню Йорк беше издигната само с помощта на няколко...
Добро настроение, енергия, здраве и бодрост - всепризнат факт е, че закуската осигурява всичко това, както и че е най-важното хранене за деня. Приятно...
"Читалнята" в Пловдив не е читалня. Не е и кафене. Всъщност е място някъде по средата между двете. И място, което е много повече от това, което бихте получили,...
Откъде идва?
И разбира се, всичко тръгва от Римската империя, откъдето получаваме първите сведения за топлото овкусено вино. Добрите римляни разпространили...
За първата книга на авторката Габриел Хамилтън (шеф-готвач в ресторант Prune, Ню Йорк) известният тв водещ и готвач Антъни Бурдейн казва: "Най-добрите мемоари,...
И отново настъпва петият годишен сезон - Сезонът на прасетата. За разлика от Туристическия сезон на морето, който радва туристите, тук случаят е малко по-друг....
Когато си помислите за Италия, в съзнанието ви най-вероятно изскачат някои определени асоциации. Шумни, освободени и весели хора, история, китни градчета,...
За хубавите местенца за хапване, за местните специалитети, които не са за изпускане, както и за нощния живот в града на два континента - ето няколко съвета от...
Юен Мей, велик китайски гастроном, веднъж попитал готвача си защо, след като е толкова надарен и може да създаде изумителни деликатеси дори от най-простите...
Трябва да благодарим на каприз на природата, че по принцип течащата на север река Рейн се отклонява на запад при Вийзбаден и след един километър при Рюдесхайм...