Какво по-хубаво от аромата на току-що изпечен хляб или сладкиш?
От тези аромати е начертан и маршрутът на 13 от най-добрите пекарни в света. В тях ще се насладите на ръчноправени вкусотийки, уютна обстановка и приятелско отношение. Нека да видим кои са тези прекрасни места.
1. Пекарна Доминик Ансел, Ню Йорк (Dominique Ansel Bakery)
Тук се предлага най-добрият хибрид между поничка и кроасан. По-известен е като "дар от боговете". Този десерт е прекрасна смесица от хрупкава и дъвчаща текстура.
2. Демел, Виена (Demel)
Истинско пиршество за небцето и очите, защото сладкарите пекат и декорират тортите направо пред клиентите. Малката тайна на пекарната е, че има музей на тортата, скрит зад гърба й.
3. Кондитори Ла Глазе, Копенхаген (Conditori La Glace)
Това е най-старата пекарна в града и винаги е с прекрасно украсена витрина според сезона. Най-пищна е декорацията покрай Коледа. Тук задължително си поръчайте торта и кафе с бита сметана.
4. Дю Пен е дес Иде, Париж (Du Pain et des Idees)
Подобна класация не може да мине без присъствието на Франция. Малката пекарна "Хляб и идеи" се слави с най-добрия кроасан в Париж. Дори и да не сте гладки, влезете ли в това вълшебно място, ароматите ще възбудят апетита ви.
5. Пастичериа Маркези, Милано (Pasticceria Marchesi)
Тук ще получите 5-звездно обслужване. Не пропускайте горещия шоколад и бриош. А после се разходете в кокетните антикварни магазини на втория етаж.
6. Бейкърботс, Торонто (Bakerbots)
Запазената марка е ръчноправеният сладоледен сандвич. Можете да изберете вида на бисквитата и сладоледа, за да създадете своята умопомрачително вкусна комбинация.
7. И5 Бейкхаус, Лондов (e5 Bakehouse)
В това уютно местенце можете да се научите да си приготвяте хляб, благодарение на курсовете по хлебопроизводство. Освен разнообразието от хлябове, не пропускайте пикантните сандвичи, които правят тук.
8. Пекарна Бърк Стрийт, Сидни (Bourke Street Bakery)
Любителите и на сладкото и на соленото ще останат наистина очаровани от разнообразието от вкусове. Едно от най-апетините неща от менюто е паят с месо!
9. Тай Чонг, Хонконг (Tai Cheong Bakery)
Пекарната е най-известна с легендарните си яйчени торти. Те са с копринено гладка текстура и направо се топят в устата.
10. Хафъз Мустафа 1864, Истанбус (Hafiz Mustafa 1864)
Любителите на локума ще се главозамаят от многобройните вкусове, които се предлагат тук. Черешката на тортата обаче е баклавата по класическа рецепта, която може да опитате с ароматен чай.
11. Ел Пан де ла Чола, Перу (El Pan de la Chola)
Мястото е специализирано в производството на четири вида хляб. Всеки от тях е ръчно правен и се сервира с гръцко кисело мляко.
12. Кафе Савой, Прага (Cafe Savoy)
Храната, обстановката и обслужването ще ви накарат да се почувствате като кралска особа. Тук закуската идва с горещ шоколад и кошничка с препечен хляб, кафе, сладкиши, ядки, масло и конфитюр. Какво повече можем да поискаме?
13. Анри Шарпантие, Токио (Hernie Charpentier)
Едноименният сладкар е известен с невероятните си тори, които са толкова красиви, че ти е жал да си хапнеш. Но все пак ние ви предизвикваме да го направите!
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!