14-те най-добри европейски града за соло пътуващи - част 2 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
14-те най-добри европейски града за соло пътуващи - част 2
Автор: Peika.bg
14-те най-добри европейски града за соло пътуващи - част 2
Снимка: pexels

Когато избирате идеалната дестинация, помислете дали предпочитате голям град с проста система за обществен транспорт, която да ви помогне да покриете повече територия, или по-малък град, който е лесен за разглеждане пеша. Също така помислете дали търсите град, изпълнен с дейности, или такъв, където можете да се отпуснете. Винаги е необходимо да пазите собствения си гръб, дори и на най-безпрестъпните места, но много европейски градове имат сигурна репутация, така че можете да се съсредоточите повече върху това къде отивате, отколкото върху това как отивате.

Като вземем предвид всички тези съображения, ето списък с градове, които са най-гостоприемни за соло пътешественици — и където можете да създадете свое собствено най-добро пътешествие.

Страхотно е да се разходиш сам в Града на музиката, да отпиваш кафе и да се отдадеш на торта захер в традиционно кафене. Изгубете се на територията на двореца Шьонбрун или участвайте в шоу в опера. С много посетители и процъфтяваща дизайнерска сцена, столицата на Австрия е изпълнена с чар. Така че не е чудно, че се класира най-високо за качество на живот в проучване на Mercer тази година.

Приветливият крайбрежен норвежки град е идилично място за пътуване сам. Лесно е да намерите дървените къщи на Bryggen, включени в списъка на наследството на ЮНЕСКО, открития рибен пазар и фуникулера Fløibanen, но достатъчно предизвикателно е да стигнете до околните забележителности като кабинковия лифт Mount Ulriken и Troldhaugen, домът на композитора Едвард Григ. Ако започнете да се чувствате сякаш сте се изгубили, просто изчакайте, докато попаднете на местен - той любезно ще ви насочи в правилната посока.

Като столица на една от най-високо класираните европейски държави за безопасност и сигурност в Индекса на просперитета, Хелзинки е едно от най-спокойните места наоколо. Ще се влюбите се в старомодното крайбрежно селище, което е пълно с иновативни ястия и има много открити пространства (една трета от града е зелено пространство). А любителите на водата трябва да прекарат известно време в скачане между един от 330-те острова на архипелага.

Берлин

Берлин е млад и стар, исторически и модерен, класически и авангарден – всичко това едновременно. Градът все още непрекъснато се променя и има толкова много забележителности, че неизбежно ще бъде трудно да ги вместите в графика си. Можете да избирате между забележителности като Източната галерия на Берлинската стена и Бранденбургската врата, похапвайки къривурст – любимо местно ястие – по пътя.
 

Тъй като Исландия печели най-високите отличия като най-мирната страна в Европа според миналогодишния индекс за глобален мир, безопасността рядко е проблем в островната държава. Въпреки че самата столица може да бъде скъпа, има начини да се справите с високия обменен курс: Две компании предлагат безплатни пешеходни обиколки на града (има и обиколка на пъбове за $24), а най-популярното ястие в града е хотдогът Baejarins Beztu Pysur стойка, станала известна от Бил Клинтън и наскоро Ким Кардашиян.

Люцерн

Вървете по стъпките на Марк Твен в този приятелски настроен към туристите град, сгушен в централна Швейцария, на северния край на езерото Люцерн. Очарователният покрит мост Chapel Bridge и водната кула се намират в сърцето на града на върха на планината, което прави малкия град място за бягство без усилие за пътуващите за първи път соло. ЖП гарата е на пешеходно разстояние от Стария град и целият град е изключително лесен за разглеждане пеша.

С лесни за навигиране влакове от неговите летища (Хийтроу и Гетуик) и 270 станции на лондонското метро (което ще ви помогне да свържете еднодневните екскурзии до замъка Уиндзор и обиколката на Warner Bros. Studio в Левенсдън за турнето на Хари Потър), можете да стигнете навсякъде бързо в британската столица. Пъб културата улеснява да вземете халба в бара сред местните жители, а дългите участъци от магазини в райони като Нотинг Хил и Найтсбридж могат да ви помогнат да се слеете с купувачите. Освен това ще получите цялото европейско очарование.

Столицата на Чешката република е с управляем размер, като основните места са концентрирани на пешеходно разстояние. От която и страна на Карловия мост да останете, вие сте само на няколко крачки от Стария град и Пражкия замък — и двата от които ще ви осигурят цял ден проучване. Само на една разходка от страната на замъка е фуникулярът Петршин, откъдето ще се насладите на гледка от върха на хълма към оранжевите покриви на града, готическите катедрали, бароковите църкви и ренесансовите дворци. И в целия град ще намерите щандове за закупуване на достъпни билети за концерти в ексклузивни заведения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин