Фестивалът Биле Фест се завръща на Остров Света Анастасия - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фестивалът Биле Фест се завръща на Остров Света Анастасия
Автор: Peika.bg

Фестивалът "Биле Фест" се завръща на остров Света Анастасия от 22 до 24 юни като част от тематичния Миден и Етно уикенд в Бургас. Това вълнуващо събитие обещава да предложи разнообразие от продукти и преживявания за всички възрасти.

Посетителите ще имат възможността да разгледат щандовете на различни изложители, представящи своята уникална продукция на арт базара на открито. Бижута, ароматни масла и местни деликатеси са само няколко примера за артикулите, които очакват да бъдат открити на фестивала. Не пропускайте и традиционните миди на тенекия на плажа – перфектният носталгичен акцент.

Програмата на фестивала включва и няколко специални събития. На 22 юни, събота, в 11:00 ч. зрителите ще станат свидетели на ритуала "Еньова булка", пресъздаден от СФА „Китка“ с художествен ръководител Мария Маркова-Халачева. Този древен обичай ще включва и създаването на еньовденски венец от билки за здраве.

На 23 юни, неделя, от 11:00 ч. люляковите баби ще демонстрират как да приготвите традиционния български сладкиш Кишкек. Ако сте любопитни как се прави, не пропускайте тази възможност да научите. В същия ден, от 19:00 ч., празникът продължава с Хоротека с клуб "Миладина" и Вечер на българското хоро.

За да стигнете до фестивала, трябва да се качите на кораб от Морска гара Бургас в 18:00 ч. Събитието ще започне в 19:00 ч., а корабът обратно към Бургас ще отплава в 21:30 ч. За да добавите към атмосферата, облечете се в народни носии; такива ще бъдат налични за закупуване на място.

На 24 юни, понеделник, от 11:00 ч. Ансамбъл "Странджа" ще представи хипнотизиращ танцов спектакъл, вдъхновен от фолклорната магия. Това грандиозно закриване на фестивала ще бъде перфектният завършек на един изпълнен с култура и традиция уикенд.

Не пропускайте шанса си да станете част от магията на Биле Фест 2024 на остров Света Анастасия. С комбинацията от уникални местни продукти, традиционни ритуали и оживени изпълнения на живо, това събитие със сигурност ще остави незабравими спомени за всички присъстващи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин