Какво да правим в Сърбия за един уикенд - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво да правим в Сърбия за един уикенд
Автор: Peika.bg
Какво да правим в Сърбия за един уикенд
Снимка: pixabay

Западната ни съседка предлага богата комбинация от история, култура и зашеметяващи природни пейзажи. Ето нашите предложения, които ще ви помогнат да се възползвате максимално от посещението си.

Ден 1: Разгледайте Белград

Сутрин: Разходка из крепостта Калемегдан
Започнете своя уикенд в Белград, оживената столица на Сърбия. Отправете се към крепостта Калемегдан, където можете да разгледате историческите места и да се насладите на панорамна гледка към сливането на реките Сава и Дунав. Паркът около крепостта е идеален за спокойна разходка или пикник.

Следобед: Разгледайте центъра на града
След това се насочете към улица Княз Михаил, главната пешеходна зона на града, пълна с магазини, кафенета и улични артисти. Не пропускайте да посетите внушителната църква Свети Сава, една от най-големите православни църкви в света. Насладете се на традиционен сръбски обяд в някой от местните ресторанти, където можете да опитате ястия като чевапи и познатите за нас сарми.

Вечер: Насладете се на нощния живот на Белград
С падането на нощта се потопете в оживения нощен живот на Белград. Скадарлия, бохемският квартал, е задължително посещение. Тази калдъръмена улица е пълна с очарователни барове, ресторанти и кафенета, където можете да се насладите на музика на живо и традиционна сръбска кухня. За по-модерно настроение разгледайте плаващите клубове по река Дунав, известни като „сплавови“, които предлагат музика и танци до ранните часове.

белград

Ден 2: Природа и култура

Сутринта: Посещение на Нови Сад
На втория си ден предприемете кратко пътуване с кола или влак до Нови Сад, на около час от Белград. Започнете деня си с разглеждане на Петроварадинската крепост, често наричана „Гибралтар на Дунава“. Разходете се покрай крепостните стени и се насладете на невероятни гледки към града и реката.

Следобед: Релакс край Дунава
След това се отправете към Дунавския парк, красиво зелено пространство, идеално за спокойна разходка. Ако сте на посещение през лятото, може да искате да поплувате или да се отпуснете на плажа в Щранд, популярното крайбрежно място в Нови Сад. Хапнете обяд в местен ресторант, като опитате някои ястия с прясна риба от реката.

Вечер: Опознайте местната култура
С изтичането на уикенда ви се потопете в местната култура, като посетите музея на Войводина или се насладите на представление в театъра в Нови Сад. Ако имате време, помислете за посещение на концерт или събитие, тъй като Нови Сад е известен със своите музикални фестивали, включително прочутия фестивал EXIT, който се провежда ежегодно през юли.

нови сад

Съвети за пътуване

  • Транспорт: Сърбия има добре свързана транспортна система. Обмислете използването на влакове или автобуси за лесно пътуване между градовете. Наемането на кола също може да осигури гъвкавост, особено за разглеждане на провинцията.
  • Валута: Местната валута е сръбски динар (RSD). Препоръчително е да имате пари в брой за малки покупки, въпреки че кредитните и дебитните карти са широко приети.
  • Безопасност: Сърбия като цяло е безопасна за туристите, но винаги е разумно да се предприемете стандартни предпазни мерки, като избягване на лошо осветени места през нощта и следене на вещите ви.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин