Кои дестинации да посетим през Октомври - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои дестинации да посетим през Октомври
Автор: Peika.bg

Октомври е вълшебен месец за пътешествениците, предлагащ уникална комбинация от есенни цветове, културни празници и по-меко време. Независимо дали търсите оживен градски живот, зашеметяващи природни гледки или спокойни места за уединение, този месец предлага множество вълнуващи дестинации. Ето някои от най-добрите места за посещение по света през октомври.

1. Нова Англия, САЩ

Докато есента рисува пейзажа в нюанси на червено, оранжево и жълто, Нова Англия се превръща в рай за феновете на сезона. Щати като Върмонт, Ню Хемпшир и Масачузетс предлагат спираща дъха природа и очарователни малки градчета. Не пропускайте възможността да разгледате старинните села Stowe и Woodstock и да се насладите на местни ябълков сайдер и тиквени лакомства.

нова англия 

2. Октоберфест, Мюнхен, Германия

Октомври е синоним на Октоберфест, най-големият фестивал на бирата в света. Провежда се от края на септември до първия уикенд на октомври, това събитие привлича милиони посетители. Насладете се на традиционна баварска храна, музика и, разбира се, богат избор от бири в празнични шатри, пълни с местни жители и туристи. Живата атмосфера прави Мюнхен задължително посещение през това време.

октоберфест

3. Киото, Япония

Октомври е един от най-добрите месеци за посещение на Киото, тъй като времето е приятно и есенната зеленина започва да се появява. Разгледайте зашеметяващи храмове като Kinkaku-ji (Златният павилион) и емблематичното светилище Fushimi Inari. Не забравяйте да се разходите из бамбуковата горичка Arashiyama и да се насладите на спиращите дъха гледки на променящите се листа в градините.

киото япония

4. Санторини, Гърция

Докато летните тълпи се разпръснаха, октомври предлага меко време и по-малко туристи в Санторини. Насладете се на спиращите дъха залези в Ия, разгледайте очарователните села и се отдайте на местни вина в лозята на острова. Това е идеалното време да се отпуснете край калдерата без шума и суетата на пиковия туристически сезон.

санторини есен

5. Маракеш, Мароко

С по-ниски температури и по-ниска влажност октомври е идеалното време за разглеждане на Маракеш. Посетете оживените пазари, насладете се на величествената красота на Jardin Majorelle и се разходете из историческия център Медина. Градът оживява с местни фестивали и събития, предлагайки на посетителите вкус на мароканската култура.

маракеш есен

6. Квебек Сити, Канада

Октомври носи калейдоскоп от цветове в град Квебек, докато зеленината трансформира пейзажа. Европейският чар на града, съчетан с есенни пейзажи, го превръща в приятна дестинация. Разгледайте историческия Стар Квебек, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, и се насладете на сезонни събития като филмовия фестивал в град Квебек и празненствата по случай Хелоуин.

квабек есен

7. Кейптаун, Южна Африка

Докато пролетта цъфти в южното полукълбо, октомври е фантастично време за посещение на Кейптаун. Разгледайте зашеметяващата Тейбъл Маунтин, посетете историческия остров Робен и карайте спокойно по полуостров Кейп. Времето е идеално за дейности на открито, включително туризъм и обиколки на лозя в близкия регион Стеленбош.

кейптаун есен

8. Барселона, Испания

Октомври е страхотен месец за посещение на Барселона, тъй като летните жеги отшумяват и градът е по-малко пренаселен. Открийте емблематични забележителности като Саграда Фамилия и парка Гюел, разходете се по Ла Рамбла и се насладете на местната кухня. Градът е домакин на различни фестивали през октомври, включително Festes de la Mercè, в чест на каталунската култура.

барселона есен 

9. Рейкявик, Исландия

За тези, които търсят приключения, октомври в Рейкявик предлага шанс да видите Северното сияние. Тъй като нощите стават по-дълги, възможностите да станете свидетели на този грандиозен природен феномен се увеличават. Разгледайте оживената сцена на изкуството в града, отпуснете се в Синята лагуна и се впуснете в еднодневни екскурзии, за да видите водопади и гейзери.

рейкявик есен

10. Тоскана, Италия

Октомври е сезонът на гроздобера в Тоскана, което го прави приятно време за посещение от любителите на виното. Насладете се на зашеметяващата природа, украсена с есенни цветове и участвайте в местни фестивали на виното. Разгледайте очарователните градове Сиена и Сан Джиминяно и се отдайте на автентична тосканска кухня.

тоскана есен

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин