Кои места да посетим за един ден в Милано: От гледна точка на местен - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои места да посетим за един ден в Милано: От гледна точка на местен
Автор: Peika.bg

Милано, оживеният метрополис в Северна Италия, привлича посетители всеки ден, предлагайки своята богата култура, история и гастрономия. Ако имате само ден-два на разположение, градът предлага множество изживявания, които съчетават мода, изкуство и кулинарни изкушения. Предлагаме ви пътеводител, който има за цел да ви даде възможност максимално да се възползвате от един ден в Милано. Информацията е подбрана от местен жител на града и гарантира автентичност и добро изкарване.

Къде да хапнете

Започнете деня си с традиционна неаполитанска пица в Gino Sorbillo. Друга опция за класическа италианска кухня е Giannino dal 1899. Ако сте в настроение за нещо различно, посетете до Consorzio Stoppani за техния прочут котлет (Cotoletta). Препоръчваме ви да пробвате азиатската кухня в града. Например автентичните виетнамски вкусове в Saigon и като цяло всичко в китайския квартал на Милано. За ентусиастите на мексиканската кухня, Canteen обещава вкусно изживяване. Връщайки се пак към класиката, Dal Bolognese Milano и Eataly също са отличен избор за любителите на италианската храна, предлагайки разнообразие от регионални специалитети.

Милански котлет

Гледка от покрива

За панорамни гледки в Милано заведения като Ceresio 7 Pools & Restaurant предлага зашеметяваща гледка към финансовия район, докато SunEleven Rooftop Bar и The Dome Milan предоставят спиращи дъха гледки към емблематичната катедрала Дуомо. Не пропускайте Rinascente, луксозния универсален магазин на Милано, където можете да се отпуснете в техния бар на покрива, докато се наслаждавате на панорамна гледка към градския пейзаж.

Мода

Милано е синоним на модата и разглеждането на неговите модни квартали е задължително. Започнете пътуването си в Armani Silos, изложбено пространство, разказвайки забележителната кариера на Джорджо Армани. Продължете към Fondazione Prada, музей на съвременното изкуство, който се помещава във впечатляващ архитектурен комплекс.

Разходете се из прочутия Quadrilatero della moda, площада на модата в Милано, където по улиците има луксозни бутици. Via della Spiga е любима улица на любителите на модата, които обичат да разглеждат витрините или да се отдадат на висшата мода.

Маршрут за разглеждане на забележителности

Започнете обиколката от Piazza Gae Aulenti, модерен площад, доминиран от най-високия небостъргач в Милано. Разходете се до Corso Como, известен със своите луксозни магазини и оживен нощен живот. Наблизо Porta Garibaldi и Corso Garibaldi примамват с модерни барове, посещавани от местни знаменитости. Оттук се насочете към културния анклав Pinacoteca di Brera, дом на шедьоври на известни художници, сгушен в живописен квартал, идеален за романтична разходка.

Pinacoteca di Brera

От тук имате два варианта:

Вариант 1: Мода и икони

Продължете към Quadrilatero della moda, за да станете свидетели на пулса на високата мода в Милано. Възхитете се на величието на Teatro alla Scala, преди да влезете в Galleria Vittorio Emanuele II, където можете да посетите историческото кафене Marchesi на върха на магазина на Prada. Завършете пътуването си с величествения Duomo di Milano, където можете да се изкачите до покрива му за несравнима гледка към града.

гледка от бар Marchesi

Вариант 2: Паркове и дворци

Друга възможност е да се насочите към Castello Sforzesco, монументален замък, който някога е приютявал управляващото семейство на Милано. Прекосете спокойния Parco Sempione и се полюбувайте на величествената Arco della Pace, преди да се качите на историческия трамвай 1. Това носталгично пътуване предлага живописни гледки, докато пътувате към Cairoli M1, близо до сърцето на историческия център на Милано.Оттук се разходете по историческите улици към Piazza Cordusio, където можете да посетите първия Starbucks в Италия, сгушен сред грандиозна архитектура. Продължете по Via dei Mercanti, докато стигнете до вдъхващия страхопочитание Дуомо, готически шедьовър, който символизира величието на Милано.

Дуомо

Разглеждане на квартал Навили

За да се потопите в оживения дух на Милано, отправете се към Naviglio Grande, където останки от исторически канали се смесват безпроблемно с оживени барове и ресторанти. Започнете от Via Torino, оживена търговска улица, и се насочете към Colonne di San Lorenzo, популярно място за вечерни напитки. Продължете по Corso di Porta Ticinese, за да стигнете до Darsena, ревитализираната докова зона на Милано, известна с оживения си нощен живот. Завършете пътуването си, като се разходите по очарователните брегове на канала, изживявайки типичната миланска традиция на Aperitivo, където можете да се отпуснете с напитки и мезета преди вечеря.

Naviglio grande

Милано, със своята смесица от история, култура и съвременен усет, обещава ден, изпълнен с незабравими преживявания. Независимо дали сте пленени от модната му привлекателност, хипнотизирани от артистичните му съкровища или се отдавате на кулинарните му изкушения, градът оставя незаличима следа във всеки посетител. Планирайте маршрута си разумно, за да се насладите на същността на Милано и да създадете трайни спомени в това космополитно бижу на Италия.

Бонус: сауна в ретро трамвай!

За едно наистина уникално изживяване в Милано, посетете QC Termemilano, луксозен уелнес център, който предлага единствена по рода си атракция: сауна, разположена в ретро трамвай. Уелнес центърът предлага широка гама от услуги, включително термални бани, стаи за релакс и различни спа процедури. Акцентът обаче е сауната в стар трамвай, който отдава почит на емблематичната транспортна система на града. Трамвайната сауна в QC Termemilano е обновен ретро трамваен вагон, който е превърнат в уютна, интимна сауна. В допълнение към трамвайната сауна, QC Termemilano предлага разнообразие от други уелнес съоръжения, включително термални бани, хидромасажни басейни и красиво проектирани зони за релакс, което го прави идеално място да се отпуснете и да изпитате най-доброто от миланската уелнес култура.

QC Termemilano

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин