Скитаме из рая на Земята – България – в новата книга на пътешественичката Мария Тарашманова - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Скитаме из рая на Земята – България – в новата книга на пътешественичката Мария Тарашманова
Автор: Peika.bg

Едновременно пътеводител, но и дневник на пътешественика, в който всеки читател може да добави своя снимка и впечатления, България. Скитане из рая на Земята“ ще бъде представена официално на 27 юни от 18:00 ч. в бар Nomo del Arte. 

Вълнуващите пътешествия за нея са начин на живот. А споделянето им с хора, чиито сърца също горят за красотите на природата – истинско призвание. Тя е травъл инфлуенсърката Мария Тарашманова, която винаги крие поне по едно приключение в ръкава си и вече години „скита“ заедно с над 38 000 свои последователи в Instagram и 18 000 в TikTok.

Създателката на един от най-популярните и обичани канали за пътешествия в YouTube и блогове в социалните мрежи – Ramble with Tarashmanova (в превод „Скитай с Тарашманова“) – е подготвила нова изненада за почитателите на спонтанните пътешествия – пътеводителя „България. Скитане из рая на Земята“, който ще се появи в книжарниците на 24 юли.

Скитаме из рая на Земята – България – в новата книга на пътешественичката Мария Тарашманова

В него пътешественичката, която от години следва мисията да покаже на последователите си, че не е нужно да отделяш много време и средства, за да пътуваш и да си почиваш качествено, събира близо 100 познати и по-малко познати дестинации у нас, които наистина доказват, че България е раят на Земята.

Създадена от едно пътешественическо сърце за друго с много любов и вдъхновение, тази книга е както впечатляващ пътеводител, така и своеобразен дневник на пътешественика, който всеки читател може да персонализира със своите спомени и преживявания.

Скитаме из рая на Земята – България – в новата книга на пътешественичката Мария Тарашманова

На всяка дестинация Мария оставя свободно място, където читателите да залепят собствена снимка от дадената дестинация и да допълнят със своите впечатления от маршрута, с какво ще запомнят екскурзията си и с кого са я споделили. А на финала на книгата авторката ни подтиква да оставим своя добър пример за запазването на родната природа като почистим любимо място или пък посадим дърво.

Допълнена с точни джипиес координати и указания, които отвеждат до най-удобните места за паркиране и изходни точки за всяко пътуване, „България. Скитане из рая на Земята“ помества разнообразни дестинации за почитателите на красивите екопътеки, спиращите дъха водопади и магнетичните планински върхове.

От ждрелото на река Ерма до скалната църква Шили камък, през връх Джано, местността Момина баня, хижа „Узана“ и връх Юмрука, по стъпките на Мария Тарашманова читателите ще преоткрият неземната красота на България и многоцветните истории, стаени в разнообразните ѝ забележителности.

Скитаме из рая на Земята – България – в новата книга на пътешественичката Мария Тарашманова

Подходяща както за кратки бягства през уикенда, така и за изпълнена със спиращи дъха приключения лятна почивка, „България. Скитане из рая на Земята“ е книга за онези пътешественици, които вечно са вперили поглед напред към поредния магичен залез и опияняващото чувство на свобода, носещо се от ширналите се планински гледки. Е, готови ли сте да поскитаме заедно из рая на Земята?

Започваме още на 27 юни (четвъртък) 2024 г. от 18:00 ч. на премиерата на книгата, когато бар NOMO del Arte(ул. „Шипка“ 1) ще се превърне в истински празник на любовта към българското. Мария Тарашманова ще ни срещне с любопитни хора от различни краища на България, с които се е запознала по време на пътуванията си и които ще ни потопят в магията на традиционните български обичаи. 

Връзка към профилите на Мария Тарашманова в Instagram и TikTok: 

MARIA TARASHMANOVA | Traveler (@ramblewitht)

https://www.tiktok.com/@ramblewitht.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин