София става сцена на световната комедийна импровизация със Sofia Improv Fest 2024 - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
София става сцена на световната комедийна импровизация със Sofia Improv Fest 2024
Автор: Peika.bg
София става сцена на световната комедийна импровизация със Sofia Improv Fest 2024
Снимка: Sofia Improv Fest 2024

Между 25 и 29 септември на събитието, организирано от „ШиЗи Импро Театър”, у нас пристигат най-изявените майстори в жанра

София става дом на едни от най-добрите комедийни импровизатори в света със Sofia Impro Fest 2024 – седмото издание на международно признатия фестивал, който обещава да бъде празник на креативността, смеха и спонтанността. Между 25 и 29 септември на събитието, организирано от „ШиЗи Импро Театър”, у нас пристигат най-изявените майстори в жанра.

Тазгодишната тема на фестивала е „Дълбоко потапяне“ (Deep Dive). Участниците ще навлязат в четири различни аспекта на импровизационното изкуство: емоции, тъмнина, игри и физическа изразност. На камерната сцена на театър „Сълза и Смях“ в София ще се изявят както утвърдени международни артисти, така и местни таланти, за да създадат незабравими преживявания за публиката.
„Sofia Improv Fest 2024 е едновременно вдъхновяващо и забавно събитие. Ще посрещнем най-забавните импровизационни артисти в света и ще създадем впечатляващи моменти на сцената“, споделят организаторите на фестивала.

Сред звездите на тазгодишното издание е Сюзън Месинг, комик с над 38 години опит, завършила престижното Northwestern University и с участие в известните iO Theatre и Second City’s Mainstage. Сюзън е и една от основателките на легендарния Annoyance Theatre в Чикаго. През годините е преподавала и изнасяла уъркшопи по целия свят, като нейните курсове вдъхновяват поколения импровизатори.

Фестивалът ще посрещне и Джон Лер, който е не само известен актьор и комик, но и създател на сериали като „10 Items or Less“ (TBS) и „Quickdraw“ (Hulu). Неговите изяви в телевизионни продукции като „Friends“ и филми като „The Sweetest Thing“ са само част от впечатляващото му портфолио. Джон е и редовен изпълнител на стендъп комедия и често води различни събития в САЩ.

Още една звезда на фестивала е Стейси Смит, артистичен директор на известния Boom Chicago Theater в Амстердам. Стейси е призната за един от най-добрите преподаватели и изпълнители в импровизационния свят, а нейните импровизирани мюзикъли са високо оценявани на международно ниво.

Сред другите водещи имена са и Джулс Мънс, съосновател на лондонския Slapdash Festival, и Хедър Уркхарт, изпълнителка и преподавателка по музикален импровизационен театър, чиято страст към импровизацията я води до световно признание.

Програма и билети: Фестивалът ще предложи шоута всяка вечер, като публиката ще може да се наслади на невероятните изпълнения на живо. Билети могат да бъдат закупени от уебсайта https://www.shizi.bg/calendar, където ще откриете и пълната програма. Всеки, който иска да се докосне до магията на импровизационния театър, е добре дошъл да се присъедини и да стане част от това вълнуващо събитие.

За Sofia Improv Fest:

Sofia Improv Fest е ежегоден международен импровизационен фестивал, който събира изпълнители от целия свят, за да представят изкуството на спонтанната комедия. Създаден с цел да вдъхновява и свързва хората чрез театъра, фестивалът предлага богата програма от спектакли и уъркшопи, насочени към всички възрасти и нива на опит.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин