България за поредна година е част от празненствата по случай Ден на книгите за Хари Потър - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
България за поредна година е част от празненствата по случай Ден на книгите за Хари Потър
Автор: Peika.bg
България за поредна година е част от празненствата по случай Ден на книгите за Хари Потър

Най-новата книга от магическия свят на Хари Потър – „Коледа в Хогуортс“, излиза на български език едновременно със световната премиера два дни преди честването на „Ден на книгите за Хари Потър“.

За девета поредна година в България ще се отбележи световната инициатива „Ден на книгите за Хари Потър“. Запазете датата 17 октомври и празнувайте под тазгодишното мото - „Грижа за магически създания“.

Целта на този магически празник на книгите е да запознае новите поколения читатели по цял свят с невероятните истории на Дж. К. Роулинг и да даде повод за среща и споделяне на любовта към тях на почитатели от всички възрасти. Този специален ден се стреми да привлече нови читатели към библиотеки, книжарници и читалища, чрез забавления и положителни емоции.

За поредна година издателство „Егмонт“ адаптира за българските читатели и ентусиасти официалния организационен пакет за тазгодишното издание на инициативата. Всеки може да го свали безплатно от сайта на издателството -  egmontbulgaria.com, и да се вдъхнови за организирането на свое събитие. В организационния пакет ще откриете всичко нужно за направата на един незабравим „Ден на книгите за Хари Потър“ - от идеи за костюми и украси, до игри и задачи подходящи за всеки.

И тази година библиотеки в цялата страна ще дадат повод за среща и споделяне на любовта към поредицата с тематични събития изпълнени с книги, костюми, игри, забавления и капка магия. Към момента празненства ще има в София, Варна, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Несебър, Петрич, Русе, Силистра и Хасково. Нови събития и повече информация за програмата се публикуват ежедневно на сайта на издателство „Егмонт“ -  egmontbulgaria.com.

Призоваваме всички училища, книжарници, библиотеки, читалища, фен клубове и читатели в страната да изразят любовта си към книгите като се присъединят към инициативата „Ден на книгите за Хари Потър“ и отпразнуват вълшебните истории за „момчето, което оживя“.

Но това не са всички добри новини за почитателите на книгите за младия магьосник! Най-новото заглавие от света на Хари Потър - „Коледа в Хогуортс“, излиза едновременно на 31 езика в цял свят, включително в България, днес.

Вълшебният текст на Дж. К. Роулинг оживява сред великолепните илюстрации на Зии Гао, за да се превърне в неповторимо изживяване за цялото семейство и да постави началото на една нова празнична традиция.

Зии Гао е родена в Пекин, Китай. Тя учи биохимия в Калифорнийския университет, Сан Диего, САЩ, преди да открие страстта си към изкуството и илюстрацията. Впоследствие продължава образованието си в училището по визуални изкуства в Ню Йорк, където получава бакалавърска степен. В момента живее във Ванкувър, Канада. От дете Зии Гао е почитател на книгите за „момчето, което оживя“ и сама се определя като част от дом „Рейвънклоу”.

„Коледа в Хогуортс“ е изпълнена с великолепни детайлни илюстрации, които придружават избрани откъси от оригиналния текст на Дж. К. Роулинг от „Хари Потър и Философският камък“.

„Наближаваше Коледа. Една сутрин в средата на декември „Хогуортс“ осъмна, потънал в повече от един метър сняг.“

Така започва дванайсета глава от „Хари Потър и Философският камък“ и стоплящият сърцето разказ на първата Коледа на Хари в „Хогуортс“. От Голямата зала, украсена с великолепни ели, до уютните вечери в Общата стая на „Грифиндор“, до изненадата от подаръците в коледната утрин – това е празник, изпълнен с топлина, приятелство, вкусна храна и магични изненади, който Хари никога не ще забрави.

„Коледа в Хогуортс“ ще откриете в книжарниците в цялата страна от днес.

Повече информация и актуални новини за ДЕН НА КНИГИТЕ ЗА ХАРИ ПОТЪР вижте тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин