Пловдив отново става световна столица на китарата - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
04
Пловдив отново става световна столица на китарата
ДАТА: Oт 04 Октомври 2024 до 06 Октомври 2024 МЯСТО:
Добави в календара
Пловдив отново става световна столица на китарата

За девета поредна година, от 4-ти до 6-ти октомври, Пловдив ще бъде домакин на престижния фестивал GuitART. Това уникално събитие обединява енергиятаи опита на световноизвестни китаристи и музикални групи с новоизгряващи млади таланти, предлагайки наистина незабравимо преживяване за любителите на класическата китара.


Очакват ни фантастични концерти, майсторски класове, лекции, международен конкурс за класическа китара и интересни музикални работилници. Фестивалът има за цел да събере на едно място утвърдени имена в световната музикална култура, заедно с новоизгряващи млади таланти, като им предоставя уникална платформа за изява, както за опитните изпълнители, така и за младите звезди.


Фламенко, аржентинско танго, джаз, фънк и класика са част от музикалните стилове, на които феновете на хубавата музика ще имат възможност да се насладят.


„Радваме се да посрещнем отново в Пловдив някои от най-талантливите китаристи и музиканти в света", заявяват от фестивалния екип.„ Нашата публика може да очаква невероятни изпълнения, които ще покажат красотата и емоционалността на най-популярния музикален инструмент“.


Plovdiv GuitArt Festival се утвърди като най-голямото и най-очаквано събитие за китара в региона, предлагащо наистина уникално изживяване за любителите на хубавата и стойностна музика. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.


Не пропускайте този незабравим празник на музиката и културата!


Програмата на GuitARTFest 2024, можете да намерите на:


guitart.bg


facebook.com/guitartfest

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин