ЕС пуска мобилно приложение за подобряване на достъпа до безплатен Wi-Fi - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
ЕС пуска мобилно приложение за подобряване на достъпа до безплатен Wi-Fi
Автор: Peika.bg
ЕС пуска мобилно приложение за подобряване на достъпа до безплатен Wi-Fi

Европейската изпълнителна агенция за здравеопазване и цифровизация (HaDEA) представи ново мобилно приложение, свързано с инициативата WiFi4EU, предназначено да подобри достъпа на гражданите до безплатен високоскоростен интернет в обществени зони в целия Европейски съюз.

Стартирала от Европейската комисия, инициативата WiFi4EU предлага на общините в ЕС ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на безплатни Wi-Fi точки за достъп на различни обществени места, включително паркове, площади, обществени сгради, библиотеки и здравни центрове.

Налично за изтегляне на официалния уебсайт на HaDEA, мобилното приложение ще позволи на потребителите без усилие да локализират и да се свързват с WiFi4EU мрежи в близост до тях. Приложението включва интерактивна карта, показваща всички инсталирани WiFi4EU точки за достъп, което позволява на гражданите бързо да идентифицират най-близката безплатна Wi-Fi връзка.

Освен това приложението включва функция за обратна връзка, която позволява на потребителите да споделят своя опит и да съобщават за проблеми с връзката. Тази функция ще помогне на общините и Европейската комисия да подобрят качеството на услугите и бързото разрешаване на технически проблеми.

Въвеждането на това приложение бележи значителен напредък в ангажимента на ЕС за премахване на цифровото разделение и гарантиране, че всички граждани имат равен достъп до високоскоростен интернет, независимо от тяхното географско местоположение или социално-икономически произход.

Чрез насърчаване на използването на безплатни Wi-Fi точки за достъп и повишаване на осведомеността за инициативата сред европейските граждани, приложението WiFi4EU се очаква да улесни събирането на данни за използването на мрежата. Тази информация ще помогне на Европейската комисия при оценката на ефективността на програмата и планирането на бъдещи подобрения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин